REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą Šakių „Vyčio“ komandos laukia dvikova su Raseinių „Rasai“, tad kviečiame jus susipažinti su šia ekipa iš arčiau.

Penktadienio vakarą Šakių „Vyčio“ komandos laukia dvikova su Raseinių „Rasai“, tad kviečiame jus susipažinti su šia ekipa iš arčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rasų“ komanda šiuo metu Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) užima autsaiderės pozicijas. Kol kas ekipai sezonas visiškai nesiklosto ir laimėtos buvo vos dvejos rungtynės iš dešimties. Maža to, prieš kelias dienas vyr. trenerio postą paliko Albertas Vilimas, prisiėmęs atsakomybę už prastus ekipos rezultatus.

REKLAMA

NKL pirmenybėse „Rasų“ komanda rungtyniauja tik antrą sezoną, tad viena vertus būtų galima pateisinti nesėkmes, tačiau viskas pasikeičia, kai pažvelgiame į praėjusį Raseinių klubo sezoną. Pernai „Rasai“ reguliariajame sezone nežibėjo, bet vėliau atrado raktą į sėkmę ir pasiekė net ketvirtfinalį, kuriame nusileido Molėtų „Ežerūno-Kario“ ekipai.

Šį sezoną „Rasai“ yra viena prasčiausiai puolančių NKL komandų bei per susitikimą įmeta vidutiniškai po 73 taškus. Palyginimui, „Vyčio“ vidurkis – 79,2 taško (4 vieta lygoje), o geriausią puolimą demonstruoja Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – 94,1 tšk.

REKLAMA
REKLAMA

„Rasus“ į priekį vedą Augustinas Jankaitis, pelnantis vidutiniškai po 14,3 taško, atkovojantis po 6,4 kamuolio ir išprovokuojantis po 5,2 pražangos.  Tik minimaliai jam nusileidžia Vilniaus „Lietuvos ryte“ neįsitvirtinęs Edvinas Šeškus, kuris įmeta po 14,2 taško, atkovoja po 5 kamuolius ir renka po 14,2 naudingumo balo. Šis gynėjas vos papildęs „Rasus“ surengė du puikius pasirodymus: į „Šilutės“ krepšį įmetė 28 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas, o kovoje su „Palanga“ surinko 20 taškų, atkovojo net 12 kamuolių bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Naudingumo balai atitinkamai buvo tokie – 34 ir 33.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat paminėjimo vertas ir Valdemaras Savotjanovas, kurio vidurkiai siekia 14 taškų bei 6,4 atkovoto kamuolio. Puolėjas yra vienas geriausių Raseinių ekipos kovotojų dėl atšokusių kamuolių, tačiau šioje kategorijoje nėra stabilus: rodikliai smarkiai svyruoja kiekvienose rungtynėse.

Geriausiai rezultatyvius perdavimus skirsto „Lietuvos ryto“ paskolintas Gabrielis Motonas, kurio vidurkis siekia 4,8 rez. perd. ir tai leidžia jam užimti ketvirtąją vietą lygoje. Šioje statistinėje kategorijoje pirmaujantis „Vyčio“ lyderis Dovydas Redikas atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei yra tryliktas.

„Vyčio“ ir „Rasų“ rungtynės vyks šį penktadienį, 18 valandą, Šakiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų