REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos savaitė likus iki vieno populiariausių šalyje festivalių "Kaunas Jazz" atidarymo koncerto ir gerbėjams seniai išgraibsčius bene visus bilietus į jau septynioliktą kartą rengiamos tarptautinės fiestos renginius, žiniasklaidai teks laikyti organizatorių egzaminą, rašo ketvirtadienio "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Septynioliktą kartą rengiamo "Kauno Jazz" meno vadovė Indrė Jučaitė perėmė festivalio rūpesčius iš tėvo Jono Jučo, kai šis tapo kultūros ministru. Tvarkydama paskutinius organizacinius reikalus festivalio meno vadovė šiemet didžiausią nemalonią staigmeną parengė gausiam festivalį pamėgusios žiniasklaidos atstovų būriui.

REKLAMA

Pasak I. Jučaitės, žurnalistai, norintys gauti akreditacijas į renginį "iki 2007 m. balandžio 20 d. turi pristatyti organizatoriams "Kaunas Jazz 2007" festivalio anonsą (straipsnį laikraštyje, savaitraštyje, žurnale, radijo laidos įrašą ir pan.). Tik tokiu būdu žurnalistas pateks į akredituojamųjų sąrašą, iš kurio balandžio 23 d. per organizatorių posėdį bus atrinkti tie žurnalistai, kurių indėlis formuojant festivalio įvaizdį buvo didžiausias, ir kurie turės galimybę patekti į visus festivalio renginius. Nepatekusius į pagrindines festivalio sales žurnalistus maloniai pakviesime nušviesti puikius nemokamus koncertus".

REKLAMA
REKLAMA

Naują akreditavimo formą I.Jučaitė vadina neišvengiama ir bent kiek tvarkos įvesiančia būtinybe. Tačiau ši "tvarka", atrodo, virs nemenku skandalu, mat Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) paragino kolegas žurnalistus ir žiniasklaidos priemones būti solidarius ir ignoruoti renginio organizatorius bei pačius renginius.

"Lietuvos žinių" kalbintas LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pabrėžė, kad veiksmai, kuriais siekiama kontroliuoti visuomenės informavimo priemonėse skelbiamos informacijos turinį iki jos paskelbimo, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus, yra draudžiami.

"Jei festivalis "Kaunas Jazz 2007" yra neviešas renginys, tuomet organizatorių sutikimas būtinas. Tačiau reikia pabrėžti ir kitą momentą. Bet koks žiniasklaidos ir ypač žurnalistų diskriminavimas pagal būtus ar nebūtus nuopelnus yra netoleruotinas. Jei renginio organizatoriai rengia "atrankos pagal grožį sesijas", būtina solidari žurnalistų reakcija - boikotuoti tokį renginį!" - dienraščiui sakė D. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų