REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Sigitas Tamkevičius sako, jog Lenkijos arkivyskupo Stanislawo Wielguso (Stanislavo Vielguso) prisipažinimas bendradarbiavus su komunistais neturėtų diskredituoti bažnyčios autoriteto.
"Žinoma, būtų buvę geriau, jei arkivyskupas būtų kažkiek anksčiau prisipažinęs, bet iš tikrųjų jis labai gerai padarė, kad padėjo tašką. Tiesa išlaisvina - šiuos žodžius pakartojo ir popiežius. Jeigu visi, kurie turėjo nelaimės anuo metu įkliūti į bėdą, savo laiku būtų prisipažinę, būtų jautęsi laivi", - antradienį BNS sakė Kauno arkivyskupas S.Tamkevičius.
Pasak S.Tamkevičiaus, mąstantis ir anuometinę tikrovę išmanantis žmogus teisingai įvertins tokį žingsnį.
"Buvo tokia mašina, kad trynė visus ir ne visiems pasisekė atsilaikyti. Kiekviena klaida: ar ji kunigo, ar tuo labiau vyskupo padaryta, bažnyčios autoriteto nekelia, bet antra vertus, bažnyčia nėra šventųjų bendruomenė: bažnyčia yra institucija, į kurią ateina ir teisūs, ir klystantys. Nereikia šito slėpti.", - teigė S.Tamkevičius.
Jis pripažino, kad užverbuotų kunigų buvo ir Lietuvoje.
"Sunku pasakyti, kiek Lietuvoje galėjo būti tokių dvasininkų. Užverbuotų buvo ir eilinių kunigų, ir neeilinių", - sakė S.Tamkevičius.
Pasak jo, galima suvokti, kodėl komunistai norėjo turėti savo bendradarbiais kunigus: užverbavimas kunigą "nuginkluodavo, kunigas pasidarydavo neaktyvus, pradėdavo vengti žmonių, kad paskui pasišaukęs saugumas neklausinėtų".
S.Wielgusas prisipažino komunistų valdymo laikais šnipinėjęs Lenkijos slaptosioms tarnyboms ir sekmadienį atsisakė būti skiriamas Varšuvos metropolitu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų