REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) prabėgo pirmasis sezono mėnuo, kuris Šakių „Vyčio“ komandai buvo itin permainingas – po trijų patirtų pralaimėjimų sekė penkios pergalės.

 Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) prabėgo pirmasis sezono mėnuo, kuris Šakių „Vyčio“ komandai buvo itin permainingas – po trijų patirtų pralaimėjimų sekė penkios pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyčio“ vyriausiasis treneris Nerijus Zabarauskas teigė, kad sezono pradžią vertina teigiamai ir tikisi, jog ateityje pavyks pasiekti dar daug skambių pergalių.

REKLAMA

„Tai buvo įžanginis mėnuo, per kurį neįvyko kardinalių permainų. Džiugu, kad žaidėjai jau jaučia vienas kitą, pradeda vienas kitą suprasti žaidimo metu, o tai leidžia geriau įvykdyti keliamas užduotis. Manau, jog kuo toliau, tuo bus geriau. Juk tai – nauja komanda. Per mėnesį ar du neįmanoma kažko ryškaus nuveikti. Tiek gynyboje, tiek puolime dar šiek tiek trūksta reikalavimų išpildymo ir supratimo, bet tai koreguojame treniruočių metu“, – kalbėjo specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vytis“ du iš trijų pralaimėjimų patyrė paskutinėmis akimirkomis: 78:80 nusileido „Palangai“ ir 75:77 krito prieš Klaipėdos „Naftą-Uni-Akvaservis“. Pasak N.Zabarausko, tokių skaudžių kirčių turėtų nebebūti.

„Patys suprantame, kodėl pralaimėjome tas trejas rungtynes, tad stengiamės mokytis iš klaidų ir eiti tinkama linkme. Tikiuosi, kad daugiau tokių apmaudžių pralaimėjimų nebebus“, – vylėsi treneris.

„Vyčio“ lyderis Dovydas Redikas sezoną pradėjo labai galingai ir šiuo metu lygoje pirmauja tiek pagal rezultatyvumą, tiek pagal naudingumą. Tiesa, puikių gynėjo statistinių rodiklių N.Zabarauskas nesureikšmina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dovydas yra matęs aukštesnio lygio krepšinio, tad dėl to jam galbūt yra lengviau. Kita vertus, jis jau buvo nurašytas, todėl jis turi įdėti daug pastangų, kad kažką įrodytų. Kiekvienose rungtynėse jis turi demonstruoti, ką gali, nes net po kelių sėkmingų mačų vienas nesėkmingas pasirodymas viską gali sugriauti. Dovydui, kaip ir kiekvienam žaidėjui, turiu pastabų. Jis turi kur tobulėti ir pasitempti. Žinoma, galbūt ne tiek daug, kaip kiti, bet darbo yra daug“, – kalbėjo N.Zabarauskas.

„Vytis“ kol kas turi verstis be traumą patyrusio Manto Virbalo – vos dvejas rungtynes Šakiuose sužaidęs krepšininkas iškrito iš rikiuotės. „Nežinau, kada jis vėl galės žaisti. Kol kas Mantas nesitreniruoja ir mes nežinome, kada galės tai daryti“, – sakė N.Zabarauskas.

Po savaitės „Vyčio“ komanda tęs žygį NKL pirmenybėse. Klubo laukia rungtynės išvykoje su Joniškio „Delikatesu“ ir Kauno „Žalgirio“ dubleriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų