REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti viešosios tvarkos pažeidimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamo Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro baudžiamąją bylą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti viešosios tvarkos pažeidimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamo Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro baudžiamąją bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

33 metų E.Daktaras kaltinamas pernai gegužę naktiniame klube „Absento fėjos“ sumušęs du vyrus - baro administratorių Arūną Butrimą ir lankytoją Joną Žilinską.

REKLAMA

Teisme buvo paskelbta, kad E.Daktaras už ausų pakėlė J.Žilinską ir metė ant žemės, o kai jo puolė ginti baro administratorius, smogė jam į nosį. Abu vyrai patyrė sužalojimus - baro administratoriui lūžo nosis, J.Žilinskui buvo sužalotas petys.

„Tamsu, 4 valanda ryto buvo, muzika viskas, net kai sudavė nežinojau kas, tik teisme sužinojau, viskas greitai vyko“, - žurnalistams sakė J.Žilinskas. Pasak nukentėjusiojo, vėliau E.Daktaras jo atsiprašė, jie pasikalbėjo. E.Daktaras aiškino padauginęs alkoholio ir susipykęs su drauge. Nukentėjusysis dabar sako neturįs pretenzijų kaltinamajam.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, kaunietis grasino aplinkiniams susidorojimu, sakydamas „ar žinote, su kuo prasidedate“, kojomis spardė klubo duris.

„Iš dalies kaltas prisipažįstu, jeigu sužalojau, tai netyčia. Viešosios tvarkos nepažeidžiau“, - sakė kaltinamasis. Jis prisistatė esąs bendrovės „Litasa“ direktorius.

Kadangi E.Daktaras savo kaltės pilnai nusprendė nepripažinti, teisėjas Ovidijus Ramanauskas nusprendė, kad sutrumpintas įrodymų tyrimas negalimas, byloje skelbiama pertrauka, bus kviečiami visi sąraše nurodyti liudytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis Arūnas Butrimas į teismą trečiadienį neatvyko, spalio 20 dieną teismo darbuotojai jam skambino, nes šaukimas grįžo neįteiktas.

„Kodėl neatvyko, nežinau, jam apie posėdį praneštą. Teismas nekviete liudytojų, nes sutrumpintą įrodymų tyrimą galima taikyti“, - sakė teisėjas O.Ramanauskas.

Posėdžio pradžioje kaltinamojo advokatas Gintaras Dabkevičius pareiškė nušalinimą valstybės kaltintojui prokurorui Mariui Zupkauskui.

Galimybė taikytis

Gynėjas pasakojo, kad ši byla buvo pradėta pagal faktinį pagrindą, paskui buvo gautas nukentėjusiojo pareiškimas. Ikiteisminio tyrimo metu tyrėja nurodė, kad bylą galima nutraukti šalims susitaikius.

REKLAMA

„E.Daktarui buvo pasiūlyta prisipažinti, jis prisipažino. Byla buvo perduota dėl nutraukimo taikant susitaikymą, teismas netaikė, nurodymas, kad yra recidyvas ir negalima susitaikymo procedūra. Buvo neteisėtai naudojami ikiteisminio tyrimo metodai, siekiant užbaigti bylą susitaikymu. Prokuroras neįvykdė savo planų, kad byla bus nutraukta pagal susitaikymą“, - sakė advokatas G.Dabkevičius.

Advokatas teigė, kad prokuroras M.Zupkauskas kaltinamąjį aktą surašė ne pagal bylos duomenis, apie ikiteismino tyrimo pabaigą prokuroras pranešė dar vasario 15 dieną,o kaltinamasis aktas buvo surašytas tik rugpjūčio 31 dieną.

REKLAMA

„Motyvų, paremtų Baudžiamojo proceso kodeksu, aš neturiu, bet kaip vyko procesas... Atsižvelgta ne į nusikaltimą, o i personalijas. Vilkino ikiteisminį tyrimą, šešis mėnesius rašė kaltinamąjį aktą“, - sakė gynėjas.

Prokuroras M.Zupkauskas aiškino, kad sprendimą dėl bylos nutraukimo priėmė jo kolega, o kaltinamojo akto surašymas užtruko, nes vasaros laikotarpiu prokuratūroje buvo nedaug darbuotojų, padidėjo darbo krūvis.

Teisėjas nušalinimą prokurorui M.Zupkauskui atmetė, nes jis neatitinka pagrindų, nėra duomenų, kad prokuroras šališkas.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas gruodžio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų