• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
(nuotr. Edgaro Buiko)
8

Lietuvos vardą garsinantis lenktynininkas Benediktas Vanagas dairosi naujų galimybių. Praėjusį penktadienį Dakarui besiruošiantis lietuvio ir šturmano Sebastiano Rozwadowskio ekipažas Varšuvoje buvo pristatytas Lenkijos auditorijai. Profesionalių lenktynininkų sąjunga sudomino žurnalistus, sportininkus, diplomatus, verslininkus, valstybinių institucijų tarnautojus ir net dvasininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasadoje vykusiame pristatyme tapo akivaizdu, jog susidomėjimą Dakaru į aukščiausią lygį Lietuvoje pakėlusios „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos nuo šiol laukia nauji iššūkiai. Greičiausio Dakaro lietuvio ir absoliutaus Lenkijos ralio čempiono ekipažą sausio mėnesį akylai stebės dešimteriopai didesnė auditorija.

REKLAMA

Pirmieji su naujai suformuota tarptautine komanda susipažino šių metų Dakaro ralio kvadraciklų kategorijos nugalėtojas Rafalas Sonikas, „Orlen Team“ narys Marekas Dabrowskis, Lenkijos prezidento sūnus Piotras Komorowskis, Lietuvos bei Lenkijos automobilių sporto federacijų prezidentai, Lietuvos, Argentinos, Ispanijos, Čilės, Kolumbijos bei Irano ambasadų atstovai ir kiti.

„Toks būrys garbingų svečių įrodo, kad net būdami privačia komanda galime siekti aukštų rezultatų bei kautis su greičiausiais planetos pilotais. Suprantu, kad būsime įdomūs Lenkijos rinkai. Esame pakviesti į didžiausią Rytų ir Vidurio Europos automobilių šou „VERVA Street Racing“. Naudodamiesi proga bei gerbdami susidomėjusius Dakaro iššūkiu, drauge su Lietuvos ambasada Lenkijoje suorganizavome pažintį su Lenkijos auditorija,“ - kalbėjo šių metų Dakaro ralio privačių komandų įskaitos nugalėtojas Benediktas Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA

„Man didelė garbė atstovauti šiai ambicingai komandai. Per tris metus privati komanda pasiekė ne tik rekordinių rezultatą, bet ir pateko į elitinį greičiausių Dakaro dalyvių klubą. Man svarbus Benedikto pasitikėjimas. Žinau, kad ateityje mūsų laukia daug labai įdomaus ir ypač atsakingo darbo,“- sakė absoliutus praėjusių metų Lenkijos ralio čempionas S. Rozwadowskis.

Jau šiandien ekipažą Lenkijos Nacionaliniame stadione Varšuvoje gyvai pamatys virš septyniasdešimt tūkstančių žiūrovų.

Dakaro ralyje lietuvio ir lenko komanda startuos sausio 2 dieną. Argentinoje ir Bolivijoje vyksiančiose lenktynėse ekipažas važiuos sportiniu „Toyota HILUX“ bolidu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų