REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vilniaus meras Remigijus Šimašius spalio 16-19 dienomis su oficialiu vizitu lankėsi Londone.  Vizito metu Vilniaus meras dalyvavo diskusijoje merų inovacijų studijoje kartu su Tel Avivo, Austino, Varšuvos, Bristolio ir kt. miestų merais.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius spalio 16-19 dienomis su oficialiu vizitu lankėsi Londone.  Vizito metu Vilniaus meras dalyvavo diskusijoje merų inovacijų studijoje kartu su Tel Avivo, Austino, Varšuvos, Bristolio ir kt. miestų merais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat susitiko su didžiausiais startuolių akseleratoriais – MassChallenge, Level39, Cognicity bei Jungtinės Karalystės  lietuvių organizacijomis, su kuriais aptarė pasaulio lietuvių bendruomenę vienijančias idėjas, Vilniaus privalumus ir užmezgė naudingų kontaktų, padėsiančių Vilniui tapti atviru traukos centru tiek  investuotojams, tiek sugrįžti gyventi į Vilnių panorusiems Londono lietuviams.

REKLAMA

„Džiugu, kad merų forume Londone Vilnius buvo išskirtinai minimas greta Tel Avivo – Izraelio verslo sostinės – kaip inovatyvus, atvirų duomenų miestas, konkurencingas investicijų pritraukimu bei aktyvia jaunų žmonių bendruomene. Vadinasi, einame teisinga kryptimi.  Vilniuje turime labai daug kvalifikuotų specialistų  aukštųjų technologijų paslaugų, biotechnologijų, mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse. Jie kuria produktus, kurie domina pasaulio investuotojus. Su galimais partneriais tarėmės dėl verslo mainų tarp Vilniaus ir Londono, sėmėmės patirties, kaip didinti Vilniaus žinomumą. Užmegzti tiesioginiai ryšiai su Londonu  tikrai pasitarnaus miestui.“ – sakė Vilniaus meras R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Meru susitikimo metu buvęs Niujorko meras M. Bloombergas ir Londono meras B. Džonsonas diskutavo –  kokias užduotis turi išsikelti sau šiuolaikinis miestas-sostinė, kad būtų    patrauklus investuotojams ir miestiečiams, kaip kurti inovacijoms palankią aplinką. Merai akcentavo, kaip svarbu, jog miestas būtų kosmopolitiškas, nes kuriantys naujas paslaugas ir produktus  pasauliui, privalo pažinti ir testuoti produktus pasaulietiškoje aplinkoje. Miestas turi būti pirmiausiai patrauklus šeimoms ir jauniems technologijų žmonėms, kurie auga, kuria ir keliasi gyventi ir dirbti į tokias vietoves, kuriose daug žalumos, švarus oras, patogus susisiekimas, yra pakankamai vaikų ugdymo įstaigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausias klausimas – ko reikia ateinančios kartos kūrėjams? Prioritetai – centrinė miesto dalis,  kur vyksta gyvenimas, ir kompaktiškumas, tačiau didžiųjų miestų trūkumas, kad centre gyventi yra pakankamai brangu, o Vilnius čia turi pranašumų“, – sakė Vilniaus meras.

Meras R. Šimašius pasidžiaugė, kad Vilnius tampa lyderiu finansinių paslaugų infrastruktūroje Baltijos šalyse, pirmauja pagal paslaugų centrų plėtrą. Vilniaus vadovo nuomone, Lietuvos sostinė yra puiki platforma, kuri gali būti patraukli Londono startuoliams populiarinti ir testuoti naujai sukurtus produktus bei paslaugas, plečiantis į naujas rinkas. Tokiu būdu Vilnius yra ne tik „smėlio dėžė“ startuolių produktų testavimui, bet ir pritraukia daugiau tarptautinių produktų, investuotojų, atveria startuoliams langą į tarptautinę rinką.

REKLAMA

Kalbant apie atvirų duomenų miestus, diskusijoje pabrėžta – kaip svarbu nuo ankstyvos vaikystės mokyti vaikus programavimo, technologijų ir užsienio kalbų – kad jie žinotų, kaip gyventi šiuolaikiniame skaitmenizuotame kosmopolitiškame mieste.

Pasak Londono mero Boriso Džonsono, miestas turėtų  išskėstomis rankomis laukti tų, kurie atvyksta tikėdami vietine kultūra, gyvenimo būdu ir nori prisidėti prie ekonomikos kūrimo. Vienintelis, ko iš atvykstančių  reikalaujama – kalbėti angliškai, nes tai svarbiausia technologijų kalba.

Po viešnagės Londone meras R. Šimašius išvyko į  Tel Avivą, kur dalyvaus Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo diskusijoje, taip pat susitiks su verslo atstovais, rizikos kapitalo fondais, kur toliau bendraus investicijų pritraukimo tema.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų