REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2017-ųjų vasarą rekonstruojant Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo taką ir jam 35 dienas neveikiant, didžioji dalis skrydžių bus perkelta į Kauną.

2017-ųjų vasarą rekonstruojant Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo taką ir jam 35 dienas neveikiant, didžioji dalis skrydžių bus perkelta į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„13 oro linijų pasirinks kitą šalies oro uostą, daugumoj tai bus Kauno oro uostas, likusios dvi oro linijos dar neapsisprendė. Čia yra planavimas, ir į tai mes turime atsižvelgti“ - spaudos konferencijoje antradienį sakė Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

REKLAMA

Jo teigimu, Kaune planuojama įrengti du papildomus terminalus, plėsti automobilių stovėjimo aikšteles. Bus didinami ir transporto iš Kauno į Vilnių srautai.

„Kitam takui pastatyti neturime ploto. Buvo minčių taką ilginti, bet esame ribojami ploto“, - teigė A.Stankevičius.

27 mln. eurų vertės beveik prieš 60 metų pastatyto Vilniaus oro uosto tako atnaujinimo darbai vyks 2017 metų liepos 14 - rugpjūčio 18 dienomis - tuo metu yra sausesnis oras, aukštesnė temperatūra bei ilgesnės dienos. Parengiamieji darbai bus pradėti kitais metais - pirmiausia bus tiesiami elektros kabeliai, keičiamas tako apšvietimas, o 2017 metais bus stiprinama skrydžių juosta, taip pat atnaujinama keleivių bagažo sistema.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės ES pagalbos, bet jeigu to negausime, tada ieškosime, jau ieškome kitų galimybių užtikrinti projekto finansavimą“, - teigė A.Stankevičius.

Jo nuomone, keleivių srautai dėl rekonstrukcijos neturėtų mažėti, nes jie į Vilnių galės atvykti tiek iš Kauno, tiek iš Klaipėdos. Atstumas nuo Kauno iki Vilniaus - 100 km., o nuo Klaipėdos - apie 300 kilometrų.

Lietuvos oro uostų atliktos vežėjų apklausos duomenimis, 13 iš 15-os dabar į Vilnių skraidinančių linijų skrydžius perkels į Kauną ir Palangą. Prognozuojama, kad Vilniaus oro uostas, jei nebūtų uždarytas, per 35 dienas sulauktų apie 4350 skrydžių ir daugiau nei 400 tūkst. keleivių - realiai į kitus miestus tikimasi perkelti 77 proc. skrydžių ir 90 proc. keleivių.

Oro bendrovės iš Vilniaus skraidina į 42 Europos miestus. Pernai oro uostas aptarnavo 2,9 mln. keleivių, tikimasi, jog šiais metais jų bus daugiau nei 3 milijonai. Iš Vilniaus skraidina „Wizz Air“, „Air Baltic“, „Austrian Airlines“, „Small Planet Airlines“, „Lufthansa“, „UTair Aviation“, „Norvegian Air Shuttle“, „Turkish Airlines“, LOT, „Scandinavian Airlines“, „Ryanair“, „Finnair“, „Estonian Air“, „Ukraine International Airlines“ ir „Aeroflot“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų