REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nebijokite kiekvieno krestelėjimo

Nebijokite kiekvieno krestelėjimo

REKLAMA

Važiuojant automobiliu tenka pasikratyti nelygiame kelyje, tačiau to nesureikšminame ir tiesiog ramiai laukiame, kol kelias bus lygus. Skrendant lėktuvu reikėtų mąstyti lygiai taip pat - skirtingų oro srovių susidūrimo vietose gali pasireikšti silpnesnė ar stipresnė turbulencija, gali krestelėti, tačiau reikia nepasiduoti panikai, klausyti lėktuvo ekipažo nurodymų, prisisegti saugos diržais ir įsitikinti, kad virš galvos esantis bagažo skryrius tinkamai uždarytas.

REKLAMA
REKLAMA

Išmokite nusiraminti

Pajutę, kad imate jaudintis, pradėjus prakaituoti delnams, svaigti galvai, padažnėjus širdies ritmui, susitelkite į fiziologinius kūno pokyčius. Atsisėskite patogiai, rankas ir kojas atpalaiduokite, užsimerkite, nuleiskite pečius, giliai įkvėpkite per nosį ir tuo pat metu išpūskite pilvą, iškvėpkite per burną, įtraukiant pilvą bei mintyse skaičiuojant iki 10. Koncentruokitės tik į kvėpavimą, pasistenkite pajusti, kaip jūsų kvėpavimo takais cirkuliuoja oras, kaip išsipučia ir įdumba pilvas, kaip rimsta širdis. Pratimą kartokite tol, kol nurimsite.

REKLAMA

Skrydžio metu taip pat galite klausytis muzikos, skaityti, žaisti įtraukiantį žaidimą telefone.

Jausdami stiprų baimės priepuolį nebijokite prašyti lėktuvo ekipažo pagalbos - lėktuvuose dirbantys žmonės yra tinkamai apmokyti, jie tikrai padės jums nurimti, parodys kvėpavimo pratimų, pasiūlys vandens ir pan.

 

Tinkamai pasirenkite skrydžiui

Sunkiai su skrydžių baime susidorojantys žmonės turėtų rinktis tiesioginius, trumpiau trunkančius skrydžius. Taip pat labai svarbu iš anksto atvykti į oro uostą, kad nerimo dėl artėjančio skrydžio nepapildytų stresas dėl vėlavimo.

Pirkdami lėktuvo bilietus, jeigu tik yra galimybė, rinkitės vietą ties lėktuvo sparnais bei skirskite dideliu lėktuvu, tuomet turbulenciją ir kratymą kilimo/ nusileidimo metu jausite gerokai silpniau.

Įveikus skrydžio baimę įsigykite lėktuvo bilietus geriausiomis kainomis Avia.lt: https://avia.lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų