REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį pusmetį nustatyti keturi atvejai, kai užsienio tarnybos mėgino verbuoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus, penktadienį pranešė pasienio tarnyba.

Per pirmąjį pusmetį nustatyti keturi atvejai, kai užsienio tarnybos mėgino verbuoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus, penktadienį pranešė pasienio tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet per pirmąjį pusmetį nustatyti keturi atvejai, kuomet buvo mėginama verbuoti VSAT pareigūnus. Pernai tokių atvejų buvo šeši“, - teigiama VSAT pranešime spaudai.

REKLAMA

VSAT atstovas Rokas Pukinskas BNS atsisakė įvardyti šalis, kurių specialiosios tarnybos bandė užverbuoti pasieniečius, taip pat neatsakė, kaip šie atvejai buvo išsiaiškinti.

Valstybės saugumo departamentas kovo mėnesį paskelbė, kad pernai suintensyvėjo Baltarusijos bandymai verbuoti į Baltarusiją vykstančius Lietuvos institucijų pareigūnus.

„Ypatingai „patogus“ Baltarusijos saugumo tarnybų taikinys yra VSAT bei VRM teritorinių padalinių pareigūnai, kurie reguliariai vyksta į Baltarusiją įsigyti pigesnių prekių ar kitais ne tarnybos tikslais“, - rašoma VSD ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot VSD, Baltarusijos KGB labiausiai domina informacija apie Lietuvos VSAT ir policijos teritorinius padalinius: personalą, pareigūnų skaičių, patalpas, transporto priemones, ginkluotę, valstybinės sienos apsaugos technines priemones.

Po šios ataskaitos VSAT vadas sugriežtino pasieniečių vykimo į užsienį tvarką, kuri numato pasieniečių konsultavimą prieš vykimą į užsienį ir ataskaitų pateikimą jiems grįžus.

Per pirmąjį šių metų pusmetį VSAT imuniteto padaliniai taip pat patikrino 325 asmenis, ketinusius mokytis Pasieniečių mokykloje, studijuoti Mykolo Romerio universitete ar įsidarbinti VSAT. Vienuolikai tokių asmenų patikrinimų rezultatai buvo nepalankūs, todėl galimybė įsidarbinti sienos apsaugos sistemoje atimta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šešis šių metų mėnesius dėl įvairių korupcinių veikų įtarimai pareikšti aštuoniems VSAT pareigūnams: penki iš jų tarnauja prie sienos su Baltarusija, du – prie sienos su Lenkija, vienas – pasienyje su Karaliaučiumi.

Anot VSAT, per pirmąjį pusmetį surinkta informacija apie kelias dešimtis VSAT darbuotojų, kurie galimai vykdė tam tikras korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas. Tokie asmenys buvo kviečiami profilaktiniams pokalbiams su imuniteto padalinių pareigūnais. Šių metų pirmąjį pusmetį po tokių pokalbių tarnybą savo noru paliko aštuoni darbuotojai.

REKLAMA

Tokie duomenys pateikti VSAT pirmą kartą paskelbtoje pirmojo pusmečio korupcijos bei tarnybinių nusižengimų prevencijos ir kontrolės apžvalgoje. Tokias ataskaitas VSAT žada skelbti ir ateityje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų