REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Laurynas Grigelis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Daugiausiai raketes laužau per treniruotes, kai nesiseka atidirbti kokį smūgį. Per varžybas esu ramus ir susikoncentravęs“, - interviu tv3.lt pasakojo antras pagal pajėgumą Lietuvos teniso žaidėjas Laurynas Grigelis.

10

„Daugiausiai raketes laužau per treniruotes, kai nesiseka atidirbti kokį smūgį. Per varžybas esu ramus ir susikoncentravęs“, - interviu tv3.lt pasakojo antras pagal pajėgumą Lietuvos teniso žaidėjas Laurynas Grigelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienu iš Vilniuje vykstančio tarptautinio ITF „Futures“ turnyro Prezidento taurei laimėti favoritu laikomas 23 metų Laurynas Grigelis kol kas nėra patenkintas savo žaidimu, bet džiaugiasi startavęs pergale. „Kuo toliau, tuo rodysiu geresnį žaidimą“, - teigė ATP reitinge 322-ą vietą užimantis antras pagal pajėgumą Lietuvoje tenisininkas.

REKLAMA

– Kaip vertinate savo sportinę formą žvelgiant į visų metų kontekstą?

– Negaliu sakyti nei gera, nei bloga. Kiek žiūrėjome su treneriu nesu per septynis mėnesius uždirbęs 100 taškų. Visada gerai žaisdavau antroje metų dalyje. Tikimės kuo daugiau taškų surinkti nuo šio turnyro. Kiti du mėnesiai man nedega, galiu kilti reitinge. Nuo rugsėjo mėnesio jau pradeda truputį „degti“ tai reikia kuo daugiau mačų laimėti. Reikia geriau žaisti, bet aišku, svarbu ir pergalės. Šių metų pradžioje gerai žaidžiau, bet pralaimėdavau. Svarbiau pergalė nei geras žaidimas.

REKLAMA
REKLAMA

– Reitinge turite tikslą pakilti į tam tikrą vietą?

– Metų pabaigoje noriu turėti tiek, kad galėjau patekti į „Australian Open“ kvalifikaciją. Pirmieji 230-240 žaidėjų tikrai patenka. Aišku, tikslai didesni, bet tai būtų toks minimalus uždavinys.

– Į Lietuvą atvykote po trijų turnyrų Rumunijoje. Nuovargio nejaučiate?

– Prieš atvykstant buvau pavargęs, nes Rumunijoje dažnai žaisdavau iki galo, o dar buvo dvejetai. Kai grįžau, turėjau fizioterapijos užsiėmimų, esu pasiruošęs.

– Italijoje praleidžiate daugiausiai laiko?

– Ten gyvenu ir treniruojuosi jau 11 metų. Yra treniruočių bazė. Esu Kremonoje, bet nuo kitų rugsėjo veikiausiai būsiu Kremoje. Miestelis – nuo Milano apie 80 km. Mano treneris Giuseppe Menga. Privatus klubas, kur treniruojamės. Sąlygos nėra idealios, bet ką turime, tą turime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kiek dar jūsų tenisininko karjera gali trukti?

– Kuo toliau, tuo žaidėjai žaidžia iki 34-35 metų. Nežinau, pažiūrėsiu, kaip seksis vienetuose ir tikrai dar žaisiu keturis penkis metus. Toliau žiūrėsiu rezultatus ir spręsiu. Dvejetuose žaidžiu gana neblogai, tai būtų kita opcija, bet apie tai dabar negalvoju.

– Lina Stančiūtė baigė tenisininkės karjerą...

– Čia jos sprendimas. Jei ji nusprendė baigti, taip ir turėjo būti. Žaidė daugybę metų ir gal nebuvo pasirengusi daugiau keliauti. Kelionės atima daug jėgų. Moterų ir vyrų tenise lygis labai aukštas ir dar kyla. Tiesiog pasirinko kitą kelią.

REKLAMA

– Pats negalvojate, kad pakabinęs raketę ant vinies imsitės trenerio darbo?

– Liksiu sporte. Man patinka. Nuo šešių metų žaidžiu tenisą. Manau, kad būsiu treneris.

– Lietuvos rinktinės marškinėlius dar vilksitės?

– Taip. Rugsėjo mėnesį Daviso taurės mačą žaisime su ukrainiečiais namie. Jei nebus traumų ir gerai jausiuosi, tikrai dalyvausiu.

– Kaip vertini keiksmažodžius kortuose? Mače su baltarusiu Ivanu Liutarevičiumi jų buvo gana gausu?

– Į varžovų keiksmažodžius visiškai nereaguoju. Aišku, nėra labai gražu. Kartais, kai pats susinervini, gal irgi išsprūsta. Bet gal kai itališkai nusikeikiu, tai niekas nesupranta. Lietuviškai aikštėje neišeina kalbėti. Su treneriu pripratau itališkai. Kortuose didelis spaudimas ir kartais išsprūsta. Čia teisėjai padaro savo darbą. Duoda įspėjimą, kad nuramintų žaidėją.

REKLAMA

– Ar būna tik įspėjimas?

– Jei antrą kartą duoda įspėjimą, atima tašką ir prasideda piniginės baudos. „Futures“ serijos turnyruose nuo 100 dolerių, o „Grand Slam“ turnyre sumos siekia ir 100 tūkst.

– Daug rakečių esate sulaužęs per karjerą?

– Teko. Daugiausiai 2012 metais. Tai buvo blogi metai. Aikštelėje esu gan ramus. Dažniausiai būna per treniruotę, nes atidirbinėjame smūgius, matai, kad neišeina, tai susinervini labiau. Per varžybas susikoncentravęs daugiau laimėti tašką.

– Lietuvoje žaisti tenka ne dažnai. Malonu čia grįžti?

– Labai smagu. Gaila, kad tik vienas turnyras yra Lietuvoje. Galiu pasakyti, kad gera organizacija. „Futures“ serijos turnyruose tikrai nėra, kad vežiotų su naujais automobiliais, būtų vanduo treniruotėse, kamuoliukai nėra seni. Žaisti palaikomam saviems žiūrovams – beveik už kiekvieną tašką ploja.

– Po šio turnyro kokių planų turite?

– Ilsėsiuosi savaitę, paskui savaitę kibsiu į treniruotes ir nuo rugpjūčio 10 dienos pradėsiu žaisti „Challenger“ serijos turnyre Slovėnijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų