REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pirmadienį vakare Briuselyje prasideda svarbiausias šios savaitės euro zonos įvykis – neeiliniame Europos Sąjungos lyderių susirinkime bus sprendžiama Graikijos situacija.

 Pirmadienį vakare Briuselyje prasideda svarbiausias šios savaitės euro zonos įvykis – neeiliniame Europos Sąjungos lyderių susirinkime bus sprendžiama Graikijos situacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laiko susitarti lieka vis mažiau – dabartinė, antroji, Graikijos gelbėjimo programa baigiasi birželio pabaigoje.

REKLAMA

Susitars paskutinę minutę

„Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad susitarimas tarp Graikijos ir tarptautinių kreditorių bus pasiektas. Pirmiausia, Graikijos išstojimas iš euro zonos turėtų per dideles neigiamas pasekmes tiek ES, tiek ir pačiai Graikijai. Labiausiai tikėtina, kad susitarimas bus pasiektas paskutinę minutę.

Euro zonoje finansų rinkos dalyviai taip pat lauks antradienį skelbiamo birželio „Markit PMI“ rodiklių paskelbimo. Sprendžiant iš praėjusią savaitę rinkas nuvylusio Vokietijos ZEW indekso, euro zonos PMI rodiklis gali taip pat pademonstruoti panašią tendenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietija savo ruožtu skelbs IFO rodiklį, kuris atspindi verslo klimatą didžiausioje Europos ekonomikoje. Laukiama jo kritimo, kadangi pastaruoju metu ekonominė situacija Vokietijoje buvo pakankamai gera, todėl tolesnio kilimo sunku tikėtis. Kristi turėtų ir paslaugų PMI – šiam rodikliui didžiausią įtaką daro sumenkę šio sektoriaus lūkesčiai dėl paskutiniu metu ženkliau pakilusios naftos kainos.

JAV kyla

JAV šią savaitę bus tikrai daug duomenų. Kaip ir euro zonoje, bus paskelbtas birželio gamybos sektoriaus „Markit PMI“ rodiklis. Nors pastaruoju metu jis yra kiek nukritęs, tačiau išlieka pakankamai aukštame lygyje (ties 54,0). Ypatingo šio rodiklio augimo nesitikima, tačiau jei jis augtų, tai reikštų dar sparčiau atsigaunančią JAV pramonės situaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV būsto rinka taip pat auga, o atsigavimas tampa vis labiau tvarus. Prognozuojame, kad gegužę namų pardavimai per mėnesį augo 4,5 proc., tuo tarpu naujo būsto – 2,5 proc. Šioms prognozėms pasitvirtinus, tai reikštų naujas aukštumas šio sektoriaus paskutiniu metu, nors palyginti su praėjusio ciklo aukštumomis, erdvės augti dar yra.

Kinai žengia į pozityvią pusę Kinija šią savaitę skelbs rinkų laukiamą birželio gamybos sektoriaus pasitikėjimo indeksą (PMI). „Danske Bank“ prognozuoja indekso augimą iki 49,5 (gegužę jis buvo 49,2). Jeigu šalies nekilnojamojo turto rinka atsigaus, artimiausiu metu galime išvysti indeksą perkopiant 50 kartelę, kas reikštų, kad jau didesnė dalis Kinijos verslo tiki gerėjančiu verslo klimatu šalyje.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų