REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva nėra priėmusi sprendimų dėl ginklų tiekimo Ukrainai, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

Lietuva nėra priėmusi sprendimų dėl ginklų tiekimo Ukrainai, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šitas klausimas turėtų būti svarstomas Gynybos tarybos posėdyje. Kol kas negirdėjau, kad artimiausiu metu būtų organizuojamas toks posėdis. Nes niekas iš vadovybės negali priimti sprendimo be tarybos posėdžio“, - sekmadienį Vyriausybėje žurnalistams teigė premjeras, komentuodamas žiniasklaidos pranešimus, kad Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis pranešė apie Vilniaus planus pradėti tiekti ginklus Kijevui.

REKLAMA

Paklaustas, ar Lietuva ginklų pardavimo klausimą derina su kaimyninėmis šalims, A.Butkevičius teigė negalįs atsakyti. Sekmadienį užsienio portaluose pasirodė pranešimų, kad  Ukrainos „5 kanalo“ eteryje M.Janukonis teigė, kad „kai kurie žingsniai jau padaryti“.

„Tokia politinė valia yra, ir ją viešai yra paskelbusi Lietuvos aukščiausia vadovybė. Kai kurie žingsniai jau padaryti, mes ir toliau darysime tokius žingsnius, tarp jų ir ginklų tiekimo Ukrainai kryptimi. Plačiau sunku kalbėti, bet mes pasirengę“, - sakė M.Janukonis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad Lietuvos valdžios institucijos nori „parodyti principą kitoms šalims, kad reikia padėti Ukrainai visomis priemonėmis, tarp jų ir karinėmis“. „Aš nematau pagrindo, kuris galėtų užgniaužti šią politiką“, - pažymėjo ambasadorius. Šiomis dienomis Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad karinė pagalba, kurią Vakarų šalys teikia Kijevui, nepakankama.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų