• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Penktadienį policija sulaukė trijų pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus Trakų ir Širvintų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip praneša Policijos departamentas, penktadienį apie 12,37 val. gautas pranešimas, kad Širvintų rajone, Viršuliškių kaime, pas moterį atvažiavo du vyrai su sidabrinės spalvos automobiliu ir siūlė pinigus (10 eurų) už tai, kad balsuotų už Darbo partiją. Pareigūnai pranešimą priėmė, surinko pirminę medžiagą.

REKLAMA

Darbo partija tvirtina, kad tokie pranešimai yra provokacija.

„Paskambino žmogus, kuris pranešė, kad pas jį apsilankė nepažįstami asmenis, kurie siūlėsi nupirkti jo balsą ir sekmadienį nuvežti į rinkimų apylinkę, kad jis balsuotų už Darbo partiją. Apie šį atvejį buvo nedelsiant pranešta policijai, kuri nuvyko į įvykio vietą“, - penktadienį išplatintame pranešime sakė kandidatė į Širvintų mero postą „darbietė“ Živilė Pinskuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pabrėžia, kad partija netoleruos jokių rinkimų tvarkos ir įstatymų pažeidimų bei reikalaus atsakingumo ir sąžiningumo iš visų rinkimuose dalyvaujančių politikų.

Širvintų rajono pareigūnai penktadienio vakarą taip pat gavo pranešimą, kad po Šešuolėlių I kaimą, važinėja baltos spalvos automobilis „Ford Transit“, iš kurio išlipa žmonės ir agituoja bei papirkinėja vietinius gyventojus, kad šie rinkimuose balsuotų už Živilę Pinskuvienę. Minėtas automobilis niekur nepastebėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20.21 val. Trakų rajono policijos komisariatui pranešta, kad Trakų rajone, Rūdiškių kaime, po Rūdiškių, Aukštadvario apylinkes, vyras važinėja su automobiliu „Hyundai“ ir papirkinėja rinkėjus. Minėtose apylinkėse panašus automobilis nepastebėtas.

Penktadienį vyko balsavimas namuose pakartotiniuose savivaldos rinkimuose Trakų ir Širvintų rajonuose bei naujuose rinkimuose į Seimą vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje.

Širvintų rajone pakartotinai renkamas meras, Trakuose vyksta tiek mero, tiek tarybos rinkimai. Šiose savivaldybėse Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo mėnesį vykusių rinkimų rezultatus.

REKLAMA

Rinkimai į Seimą Varėnos-Eišiškių vienmandatėje rinkimų apygardoje organizuojami, nes kovą vykusių savivaldos rinkimų metu Varėnos meru buvo išrinktas Seimo narys Algis Kašėta.

Išankstinis balsavimas šiuose rinkimuose baigėsi ketvirtadienio vakarą. Pagrindinis balsavimas vyks sekmadienį.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų