REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato patruliams R. B. (24 m.) ir Ž. B. (24 m.) už 200 Lt kyšio priėmimą.

 Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato patruliams R. B. (24 m.) ir Ž. B. (24 m.) už 200 Lt kyšio priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kazlų Rūdos PK Viešosios policijos skyriaus vyriausioji patrulė R. B. kartu su Marijampolės VPK Kelių policijos skyriaus patruliu Ž. B., vykdydami tarnybines pareigas, 2014 m. vasarį Kazlų Rūdos savivaldybėje sustabdę automobilį ir įtarę, kad vairuotojas neblaivus, patikrino jo blaivumą. Alkotesteriui parodžius 0,27 promilės, patrulė vairuotojui paaiškino, kad „yra labai blogai“, taigi melagingai jį įtikino, jog šis padarė teisės pažeidimą. Vairuotojui pasiūlius „susitarti“, pareigūnė pareikalavo iš jo 400 Lt kyšio. Tariamam pažeidėjui pavykus gauti tik 200 Lt, pareigūnai juos priėmė.

REKLAMA

Kaltinamieji savo kaltės nepripažino, teigė, kad patikrinę vairuotojo blaivumą, nustatė, jog girtumas neviršija leistinos normos, todėl rezultatą tik įrašė į knygą ir davė vairuotojui pasirašyti. Abu kaltinamieji sakė nežinantys, kodėl vairuotojas teigia davęs 200 Lt, mano, kad juos apkalba.

Kaltinamųjų parodymus paneigia, o jų kaltę patvirtina byloje surinkti ir teisme ištirti objektyvus duomenys: užfiksuoti pokalbiai ir jų išklotinės, tarnybiniame automobilyje įrengta Vieninga pajėgų valdymo sistema, liudytojų parodymai.

REKLAMA
REKLAMA

Byloje kaltinamųjų atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jie nusikalstamą veiką padarė veikdami bendrininkų grupėje.

Atsižvelgęs į byloje esančius duomenis, teismas pripažino asmenis kaltais. Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad pareigūnai anksčiau neteisti, neturi nuobaudų, R. B. charakterizuojama teigiamai, tačiau nusikaltimą jie padarė veikdami bendrininkų grupėje. Teismas, atsižvelgdamas į paimto kyšio dydį, vadovaudamasis teisingumo ir protingumo principais, mano, kad kaltinamiesiems bausmės tikslai bus pasiekti paskyrus baudas – po 100 MGL (3766 Eur). Kadangi pareigūnai 2 dienas buvo sulaikyti, galutinės bausmės – 96 MGL (3615 Eur) dydžio baudos. Nuspręsta iš abiejų kaltinamųjų konfiskuoti po 28,96 Eur, gautus iš nusikalstamos veikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat teismas, atsižvelgęs į tai, kad kaltinamųjų nusikalstama veika padaryta darbinės veiklos srityje, taip pat į padarytos veikos korupcinį pobūdį, nusprendė asmenims 2 metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Cituodami arba kitaip platindami šią informaciją, nurodykite informacijos šaltinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų