REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas neigia, kad jis siūlomas kandidatu į švietimo ir mokslo ministrus.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas neigia, kad jis siūlomas kandidatu į švietimo ir mokslo ministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra kitas kandidatas“, - ketvirtadienį sakė jis žurnalistams Seime.

Anot jo, įvardijus jį kaip galimą kandidatą, „vyksta kažkokie apgaulingi manevrai“.

A.Paulauskas teigė, kad jo apsisprendimas šiuo atveju svarbus, nepaisant gero premjero Algirdo Butkevičiaus jo kandidatūros įvertinimo.

REKLAMA

„Aš turiu labai atsakingą sritį. Manau, kad dar joje daug ką galiu padaryti ir norėčiau baigti kadenciją būdamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Žiniasklaidoje įvardintą „darbiečių“ vicepirmininko A. Paulausko kandidatūra į švietimo ir mokslo ministrus būtų tinkama, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Patyręs politikas, teko dirbti kartu su juo Vyriausybėje, kada jis užėmė aplinkos ministro pareigas, tuo metu aš dirbau susisiekimo ministru. Tai, aš manau, yra žmogus, kuris turi didžiulę politinę patirtį, jis tikriausiai sugebėtų atlikti šitas pareigas“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad anksčiausiai kandidatūra galėtų būti patvirtinta kitos savaitės pabaigoje, kai jis grįš iš komandiruotės.

"Tai priklausys, kada (Darbo partija) pateiks kandidatūrą. Jei pateiks šitą savaitę, savaime suprantama, kad tą pačią dieną pateiksiu prašymą STT tarnybai. Bet kitą savaitę Lietuvoje būsiu penktadienį", - sakė Vyriausybės vadovas.

Darbo partija trečiadienio vakarą pranešė, kad kandidatą į švietimo ministrus premjerui ketina pasiūlyti kitą savaitę. „Darbiečiai“ kandidato pavardės neatskleidžia, kol jis nesuderintas su premjeru, tik patvirtina, kad jis - partijos narys. LRT televizijos laidos „Dėmesio centre“ vedėjas Edmundas Jakilaitis, remdamasis šaltiniais, kandidatu įvardijo partijos vicepirmininką A.Paulauską, jis pats šios informacijos nepatvirtino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau „darbiečiai“ siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, bet prezidentė atsisakė jį skirti ministru, motyvuodama įslaptinta Specialiųjų tyrimų tarnybos informacija.

Pats V.Gedvilas trečiadienį pranešė atsisakantis kandidatuoti į ministrus.

Dainius Pavalkis iš švietimo ministro pareigų atsistatydino po to, kai partijos vadovybė apkaltino jį nevykdant partijos ir Vyriausybės programos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų