REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžio miesto apylinkės teismas dviem mėnesiams pratęsė Visagino merės Dalios Štraupaitės nušalinimą nuo pareigų.

 Panevėžio miesto apylinkės teismas dviem mėnesiams pratęsė Visagino merės Dalios Štraupaitės nušalinimą nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Štraupaitė BNS sakė skųsianti apylinkės teismo sprendimą. Ji teigė nesutinkanti su kaltinimais ir pabrėžė turinti rinkėjų palaikymą.

REKLAMA

Anksčiau teismo skirto nušalinimo terminas turėjo baigtis antradienį.

Pratęsti nušalinimą teismo prašė Panevėžio apygardos prokuratūra, BNS informavo šios prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

Anot jos, apie nušalinimą informuota ir pati merė, ir Visagino savivaldybės tarybos nariai, administracija.

„Prokuratūra mato (nušalinimo) būtinybę, ir teismas tuos argumentus įvertino kaip realius“, - sakė prokuratūros atstovė.

Jos teigimu, lieka galioti ir Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorės Aurelijos Gališanskytės skirtas draudimas D.Štraupaitei lankytis Visagino savivaldybės patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Ši kardomoji priemonė skirta, kai D.Štraupaitė balandžio 16 dieną pirmininkavo pirmajam naujai išrinktos savivaldybės tarybos posėdžiui, nepaisydama, jog teismas ją iki gegužės 12 dienos yra nušalinęs nuo pareigų.

Be to, dėl teismo sprendimo nevykdymo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

D.Štraupaitės teigimu, Visagine bus rengiamos protesto akcijos dėl teisėsaugos sprendimų jos atžvilgiu.

„Organizuoja tarybos nariai ir gyventojai mitingą, nes (...) lietuviai išrinko merę. Gal kam netinka? Gal kas nori Maidano ar Krymo?“, - dėstė merė, aiškindama, kad jos oponento antrame mero rinkimų ture, Lietuvos rusų sąjungos kandidato Vitaliaus Besakirsko pergalė galėjo dalį miesto gyventojų mobilizuoti bruzdėjimams prieš Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji apgailestavo, kad prokurorė „viršija savo įgaliojimus“ ir šiuo metu „praktiškai vadovauja Visagino savivaldybei“.

„Aš tik galiu įtarti, kad Panevėžio prokuratūroje vyksta korupcija gal kažkokia, gal yra koks užsakymas. Jūs tirkite, veskite į teismą, bet ar galima šitaip žaisti? Tarybos nariams, administracijos darbuotojams siuntinėja įspėjimus, kad nevykdytų mano nurodymų. Prokurorė išplatino visą medžiagą, nutartį - parašė, kad konfidencialu, bet mūsų tarybos nariai kai kurie yra rusai, jie nesuprato, neperskaitė, tai jie nunešė į vertimų biurus, taip išplatino visą tą nutartį. Man tai dar geriau, tai nors suprato tarybos nariai, kad aš nieko tokio nepadariau, bet išplatindama visam miestui visą ikiteisminio tyrimo medžiagą, jinai padarė didžiulę žalą visam tyrimai, valstybei ir viskam“, - aiškino D.Štraupaitė.

REKLAMA

Ji sakė esanti tikra, kad merą gali nušalinti tik taryba, todėl ketina kreiptis į aukštesnės instancijos tesimą.

D.Štraupaitė nuo pareigų nušalinta dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuriame Visagino merė įtariama esą reikalavusi kyšių iš kai kurių bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.

Įtariama, kad verslininkai davė didelės vertės kyšių už tai, kad merė, pasinaudodama tarnybine padėtimi ir įtaka Visagino savivaldybės darbuotojams, organizuojantiems ir vykdantiems viešuosius pirkimus, sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus bei tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo. Per ikiteisminį tyrimą gautais duomenimis, kyšių perduota už daugiau kaip 32,5 tūkst. litų (9,4 tūkst. eurų).

Pati D.Štraupaitė kaltę neigia ir tikina, kad įtarimai jai pateikti siekiant susidoroti per savivaldos rinkimus. Jos narystė partijoje yra sustabdyta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų