REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Laidos „Aš – stilistas“ filmavimas (nuotr. TV3)

Originalaus TV3 projekto „Aš – stilistas!“ dalyviai, siekiantys tapti pripažintais specialistais, buvo pastebėti net Didžiosios Britanijos mados ekspertų. Jaunųjų lietuvių sukurtos ekstravagantiškos vyriško kostiumo interpretacijos pasiekė Centrinio Lankašyro universitetą.

Originalaus TV3 projekto „Aš – stilistas!“ dalyviai, siekiantys tapti pripažintais specialistais, buvo pastebėti net Didžiosios Britanijos mados ekspertų. Jaunųjų lietuvių sukurtos ekstravagantiškos vyriško kostiumo interpretacijos pasiekė Centrinio Lankašyro universitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto dalyviai kiekvienoje laidoje turi pateikti drabužių derinius skirtingų figūrų modeliams pagal kaskart vis kitokią temą. Būsimieji stilistai užduotis išgirsta tik filmavimo aikštelėje. Savo meistriškumui parodyti jie turi vos 20 minučių, vieną krepšį drabužiams ir vieną bendrą drabužinę.

REKLAMA

Sekmadieniais 17.55 val. rodomoje laidoje pastarąjį kartą šou šeimininkė Agnė Jagelavičiūtė citavo britų mados pasaulio žvaigždę – serą Cecilį Beatoną: „Būkite drąsūs, būkite kitokie, būkite nepraktiški.“ Kaip tik taip su nuobodžiais tvarkos vergais skatino kovoti anglas, kadaise fotografavęs pačią Marleną Dytrich. Dainininkė sukėlė tikrą skandalą apsivilkusi vyriško ansamblio pasididžiavimą – fraką. Šou „Aš – stilistas!“ dalyviams šis pavyzdys tapo užduotimi. Laidos modeliu tapusiai Gabrielei Martirosianaitei jie turėjo priderinti kūrybingą vyriško kostiumo interpretaciją ir bent vieną daiktą panaudoti ne pagal paskirtį. Skandinavišku braižu išsiskirianti dalyvė Nereta Muzikevičiūtė itin patraukliai suderino liemenės ir kelnių ansamblį, o marškinius susegė nugaroje. Jos konkurentas Joringis Šatas vyriškas odines pirštines panaudojo kaip fantaziją švarko kišenėje, o viena marškinių rankove apjuosė nuogus modelio pečius. Šou naujokas Sigitas Praspaliauskas bohemiškai kostiumą vilkinčios Gabrielės plaukus surišo kaklaraiščiu, o Goda Dagilytė panaudojo petnešas vietoj diržo. Evaldas Valantiejus vyriškomis peteliškėmis papuošė G. Martirosianaitės kojas, taip tarsi pratęsdamas moteriškų batelių linijas. Marškinių rankoves jis sumaniai supynė nugaroje, suformuodamas savotišką korsetą. Beje, Evaldas tvirtino, kad jo konkurentė Aistė Radzevičiūtė nukopijavo jo idėją, iš marškinių rankovių modeliui suformavusi palaidinę su kaspinu ant krūtinės. Aistė neskubėjo sudėti ginklų – komisijai ji pademonstravo dar vieną variantą, kelias poras marškinių paversdama pūstu sijonu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs matote, kiek daug variantų, ką moteris gali pasiskolinti iš vyro spintos. Bet šiuo atveju vyras turėtų išsigąsti, kad Gabrielė nusiteikusi jį apšvarinti“, – juokavo A. Jagelavičiūtė, prie komisijos stalo įsitaisiusi su kolega Kęstu Rimdžiumi ir laidos viešnia – dizainere Agne Kuzmickaite.

Prakalbus apie britišką įtaką mados istorijai, A. Jagelavičiūtė užsiminė apie Vytauto Didžiojo universiteto siūlomą mados dizaino studijų programą, kuri yra vykdoma kartu su Centrinio Lankašyro universitetu. Tai įkvėpė „Aš – stilistas!“ dalyvių darbus parodyti britams. Jie buvo išsiųsti šio universiteto Meno, dizaino ir atlikimo mokyklos dekanei Glendai Brindle ir kurso vadovui Christopheriui Molloy.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos kūrėjai netruko sulaukti atsakymo. „Mes išsirinkome du įdomiausius – balsuojame už Joringį ir Neretą. Kalbant apie kitus stebinančius sprendimus paminėtume Evaldą ir Moniką. Kiti dalyviai buvo gana nuobodūs“, – atvirai teigė ekstravangantiškoji dekanė.

Kaip toliau televizijos šou seksis „Aš – stilistas!“ dalyviams, paaiškės po Motinos dienos. Jau greitai jų laukia ir pusfinaliai, ir didysis finalas. Pagrindinis šou prizas – stilisto darbo vieta sostinės prekybos ir pramogų centre „Ozas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų