REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(papildyta 14.25) „Pravyj sektor“ pasiekė savo tikslus, skelbia šios organizacijos atstovas spaudai Artiomas Skoropadskis. Jo teigimu, buvo pažadėta, kad patikros postai aplink „Pravyj sektor“ bazę bus atitraukti, o pačios organizacijos legalizacija vyks pagal jos („Pravyj sektor“) sąlygas, praneša „censor.net.ua“.

(papildyta 14.25) „Pravyj sektor“ pasiekė savo tikslus, skelbia šios organizacijos atstovas spaudai Artiomas Skoropadskis. Jo teigimu, buvo pažadėta, kad patikros postai aplink „Pravyj sektor“ bazę bus atitraukti, o pačios organizacijos legalizacija vyks pagal jos („Pravyj sektor“) sąlygas, praneša „censor.net.ua“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes pasiekėme tikslus, kad patrauktų patikros postus aplink bazę. Ateisim nors ir 10, nors 20 kartų. Jėgų mes turime. Matote, mes galime netgi tokiomis kukliomis jėgomis priversti prezidentą stebėti situaciją“, – pažymėjo jis.

REKLAMA

(papildyta 13.59) Į 5-ojo "Pravyj sektor" savanorių bataliono dislokacijos vietą atvyko šios organizacijos lyderis Dmitrijus Jarošas ir šalies gynybos ministro pavaduotojas Stepana Poltoraka. Ten jis išsirikiavusiems kariams pranešė pokalbio su Generalinio štabo vadovu Viktoru Muženko detales. "Įsakymo nuginkluoti "Pravyj sektor" niekas nedavė", - tokius generolo žodžius perdavė D. Jarošas. 

(papildyta 12.53) „Pravyj sektor“ atstovai pasirodė prie šalies prezidento administracijos pastato. Organizacijos atstovų teigimu, ši akcija yra perspėjamoji, jokių neramumų nebus“.

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 10.38) Visos ginkluotos grupuotės turi būti prijungtos prie Ukrainos nacionalinės gvardijos, Vidaus reikalų ministerijos ar Saugumo tarnybos padalinių, o likusios – nuginkluotos ir atsakyti pagal galiojančius įstatymus.

Dnepropetrovsko srities administracijos vadovas Valentinas Rezničenka „Pravyj sektor“ pareiškimus komentavo taip: „Visos neteisėtos ginkluotos grupuotės privalo būti nuginkluotos – tai mano užduotis“.

„Šiandien Dnepropetrovsko srityje jau nėra žmonių karine forma, kurie neaišku kam priklauso. Šiandieninė mūsų užduotis – tai nuginkluoti neteisėtas ginkluotas grupuotes. Mums reikalingi tik teisėti ginkluoti daliniai, priklausantys Nacionalinei gvardijai, VRM, Ukrainos saugumo tarnybai ir taip toliau. Visi kiti dariniai ir ginkluoti žmonės turi būti pripažinti neteisėtomis ginkluotomis grupuotėmis ir pagal įstatymą privalo būti nuginkluotos, bei patrauktos atsakomybėn“, – pareiškė V. Rezničenka, praneša „censor.net.ua“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 09.55) Situacija prie kariuomenės blokuojamos savanorių „Pravyj sektor“ bazės netoli Pokrovsko gyvenvietės stabilizavosi, praneša „censor.net.ua“. Šiuo metu aplink bazę yra įrengti patikros postai, vyksta visų atvykstančių ar išvykstančių dokumentų patikra. Bandymų nuginkluoti „miško brolių“ kol kas nesiimama.

Ukrainos savanorių dalinys „Pravyj sektor“ praneša, kad šiandien 12.00 piketuos prie šalies prezidento Administracijos rūmų ir protestuos prieš šio sprendimą nuginkluoti savanorius, praneša „censor.net.ua“.

REKLAMA

„Pravyj sektor“ skelbia, kad turi patikimos informacijos apie prieš juos planuojamą plataus masto provokaciją. „Todėl mes, norėdami perspėti dėl panašių operacijų rengimo prieš mūsų brolius, visą savanoriškąjį Ukrainos judėjimą, renkamės prie Prezidento administracijos sienų Instituckaja gatvėje balandžio 29-ąją 12.00“, – teigiama pranešime.

„Kviečiame visus neabejingus patriotus nacionalistus, o taip pat „Pravyj sektor“ šalininkus jungtis prie akcijos ir kartu paklausti už tuos mūsų brolius, tėvus ir draugus, kurie atidavė savo gyvybes už taikią ateitį. Prašome mūsų draugus iš regionų organizacijų ruoštis ir palaikyti mūsų gynėjus. Junkitės, ateikite į vietos administracijų kabinetus ir klauskite, su kuo jie, su valdininku „šimtine“, kurie išduoda ukrainiečius ar su milijonine tauta“, – rašoma „Pravyj sektor“ kreipimesi.

REKLAMA

„Pravyj sektor“ skundžiasi, kad „vietos okupantai, tie kurie pripratę vežtis į priekį per kitų lavonus, kvėpuoja mums į nugarą“. „Ir nesvarbu, savi jie ar svetimi. Svarbiausia kabinetų žiurkėms patraukti potencialią korupcinių ir nežmoniškų schemų grėsmę“, – rašo „Pravyj sektor“.

Primename, kad šią savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos apsupo 5-ąjį Ukrainos savanorių batalioną. „Matome, kad aplink mūsų bazė yra išdėstyti patikros postai, kuriuose išdėstyti kulkosvaidžiai ir šarvuočiai, atsukti į mūsų pusę. Užblokuoti visi atsitraukimo keliai“, – „censor.net.ua“ pranešė „Pravyj sektor“ atstovai. Jie pažymėjo, kad vakar buvo sunaikinti du savanorių bepiločiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų