REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Modelis Simona Burbaitė, išgarsėjusi konkurse „Mis Visata 2013“, su naujienų portalo TV3.lt skaitytojais dalijasi sveikuoliško patiekalo receptu.

Modelis Simona Burbaitė, išgarsėjusi konkurse „Mis Visata 2013“, su naujienų portalo TV3.lt skaitytojais dalijasi sveikuoliško patiekalo receptu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma mergina neslepia, kad sveika gyvensena domisi jau ne vienerius metus. „Susidomėjau jau senokai, tada man buvo penkiolika metų. Rimčiau žvelgti į sveikuolišką kulinariją pradėjau prieš dvejus metus“, – pasakojo Simona.

REKLAMA

VGTU universitete Kūrybines industrijas studijuojanti mergina spėja ne tik rašyti bakalaurinį darbą, dalyvauti mados pristatymuose, bet ir kurti asmeninį tinklarašti, kurį vieną dieną svajoja paversti verslo įrankiu. „Iš pradžių tinklaraštis buvo mano asmeninė erdvė, tačiau pagalvojusi, kad visu tuo galiu pasidalinti ir su kitais, nutariau paviešinti savo įrašus. Labai džiaugiuosi, kad kai kuriems mano blogas padeda sveikiau maitintis, įkvepia permainoms. Turiu planų jį paversti ne tik savo hobiu, bet ir verslo idėja“, – atskleidė Simona.

REKLAMA
REKLAMA

Tituluota gražuolė neslepia, kad sveiko maisto gamyba – tai būdas surasti alternatyvas „nuodėmingiems“ užkandžiams. Kokiais skanėstais mėgaujasi gražuolė? „Kai užsinoriu kažko saldaus, pati kepu įvairius sveikuoliškus sausainius arba skanauju riešutų sviestą su medumi ir ryžių trapučiais. Kitų skanumynų receptus jums atskleisiu kitą kartą“, – intrigavo pašnekovė.

Šiandien Simona kviečia išbandyti brokolių keksiukų su žirnių miltais receptą. 

12 keksiukų reikės :

• 1 vidutinio brokolio

• 1 svogūno

• 50 ml. tyro alyvuogių aliejaus

• 100 ml. lieso (0,5%) pieno

• 3 kiaušinių

• 200 gr. žirnių miltų

• 2 arbatinių šaukštų kepimo miltelių

• Žiupsnio druskos ir kitų prieskonių (bazilikas, maltas juodasis pipiras)

• 100 g tarkuoto sūrio

Paruošimas: 

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Brokolį išskirstykite žiedynėliais ir pavirkite 5 minutes. Dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, pieną ir kiaušinius. Tada suberkite žirnių miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Taip pat įdėkite smulkintą svogūną ir susmulkintą virtą brokolį, sutarkuotą sūrį. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo formeles ir kepkite apie 20-25 minutes, kol viršus gražiau apskrus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų