REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kaune ir Klaipėdoje ketvirtadienį prisiekė naujai išrinktų tarybų nariai, inauguruoti merai.

 

„Pirmiausia noru padėkoti už išreikštą pasitikėjimą. Šiandien stovėdamas čia suprantu, kokią didelę atsakomybę jūs man davėte. (...) Aš pats gyvenu Kaune, mano vaikai gyvena Kaune, mano anūkai gyvena Kaune. Aš tikrai jaučiu atsakomybę už tai, kaip žmonės gyvens Kaune“, – savo inauguracijos kalboje sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, tardamas įžanginį žodį, savo ruožtu pažymėjo, kad prezidentės raginimas imtis „įpareigojančios lyderystės“ turėtų būti taikomas ne tik merui, bet ir tarybos nariams.

REKLAMA

„Noriu padėkoti savo šeimai, kuriai teko didžiulis krūvis einant man šiuo keliu (...), taip pat norėčiau padėkoti didžiąjai klaipėdiečių šeimai, kurios nariu save taip pat laikau“, - į tarybos narius bei klaipėdiečius kreipėsi V.Grubliauskas.

Kauno miesto taryboje šią kadenciją dirbs penkių politinių jėgų atstovai. Daugiausiai, šešiolika, vietų taryboje turi visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“. Šiai organizacijai priklauso ir tiesiogiai išrinktas Kauno meras V.Matijošaitis. Antroji - trylika vietų taryboje gavusi yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partija - šią kadenciją dirbs opozicijoje. Po keturias vietas taryboje turi Liberalų sąjūdis ir Socialdemokratų partija, dirbsiančios koalicijoje su „Vieningu Kaunu“. Dar tris vietas taryboje gavo visuomeninis rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiajai daugumai Klaipėdoje priklauso 23 iš 31 tarybos nario, ją sudaro koalicijos sutartį pasirašiusių Liberalų sąjūdžio, Rusų aljanso, Socialdemokratų partijos, „Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai.

Liberalų sąjūdis, įskaitant perrinktą merą V.Grubliauską, Klaipėdoje gavo 12 mandatų, Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija turės keturis, socialdemokratai - tris, „Tvarka ir teisingumas“ - du tarybos narius. Taryboje dirbs ir keturi Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, du „ Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto nariai ir trys atstovai iš visuomeninio rinkimų komiteto „Puteikis plius“ bei vienas Lietuvos rusų sąjungos atstovas.

Savivaldos rinkimai ir pirmieji tiesioginiai merų rinkimai Lietuvoje vyko kovo 1 ir 15 dienomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų