REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio diktanto dalyviai šiemet rašė Sigito Parulskio tekstą „Diena ne veltui“.

Nacionalinio diktanto dalyviai šiemet rašė Sigito Parulskio tekstą „Diena ne veltui“.

REKLAMA

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) būstinėje vykusiame raštingiausio piliečio konkurso finale varžėsi 108 dalyviai, pirmajame etape padarę ne daugiau kaip tris klaidas. Dalyviai varžėsi dėl raštingiausiojo moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio titulo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tekstas iš tiesų buvo gražus, esame dėkingi tiek pirmojo tiek antrojo turo tekstų autoriams. Pirmojo turo diktante sudėtingesnė buvo skyrybą, bet lengvesnė rašybą. Šį kartą daug sudėtingesnė buvo rašyba“, - BNS šeštadienį teigė nacionalinio diktanto vertinimo komisijos pirmininkė, Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos Humanitarinio ir socialinio skyriaus vedėja, lietuvių kalbos ekspertė Aldona Šventickienė.

REKLAMA

Šiemet diktanto konkurse varžėsi daugiau nei 7300 žmonių iš Lietuvos ir užsienio. Diktanto nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti Prezidentūroje gegužės 7-ąją, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Nacionalinis diktantas rengiamas jau aštuntą kartą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų