REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Nuo gegužės pirmos dienos, norint patekti į saugomas teritorijas Lietuvoje, teks įsigyti vieną eurą kainuojantį bilietą. Tai numatyta projekte, kurį šiomis dienomis turi pasirašyti aplinkos ministras. Tokiai tvarkai priešinasi Klaipėdos valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie nacionaliniai šalies parkai jau anksčiau apmokestino lankymąsi saugomose teritorijose, o nuo šių metų pasibaigus Europos Sąjungos finansavimui, patys išsilaikyti privalės visi šalies nacionaliniai parkai. Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser sako, kad, tik įvedus lankytojo bilietą, būtų vienintelė galimybė gauti papildomų lėšų parko infrastruktūrai vystyti.

REKLAMA

Parengtame projekte, kurį aplinkos ministras turėtų pasirašyti šiomis dienomis, numatyta, kad lankytojo bilietas kainuos vieną eurą, ir jį privalės įsigyti visi norintys patekti į saugomas teritorijas visoje šalyje. Planuojama,kad lankytojo mokestį vykstantys į Kuršių nerijos nacionalinį parką galėtų sumokėti „Smiltynės perkėlos“ kasose. Tuomet besikeliantys į Smiltynę mokėtų ne 80 centų, kaip dabar, o euru brangiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie ketinimai papiktino uostamiesčio valdžią. Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, būtų nelogiška, jeigu klaipėdiečiai turėtų mokėti už patekimą į miestui priklausančią teritoriją Smiltynėje.

„Dalyvauja klaipėdiečiai įvairiose talkose, prižiūrėdami teritoriją. Mes, klaipėdiečiai, jau tarsi dalyvaudami ir prižiūrėdami vieną kartą kaip ir sumokame. Jeigu toks planas yra iš tikrųjų, turėtumėm tarsi dar kartą mokėti. Manau, kad negali būti tokie projektai svarstomi už uždarų durų arba nepakankamai informuojant visuomenę, ypatingai tas bendruomenes, kurias palies tiesiogiai“, – tikina Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Dėl to meras žada kreiptis į Aplinkos ministeriją. Lankytojo bilietą saugomose teritorijose žadama įvesti nuo gegužės pirmosios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų