REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė, išklausiusi gamtininkų ir mokslininkų argumentus, varlių migracijos laikotarpiu nusprendė laikinai apriboti automobilių eismą į Vingio parką. Kiekvieną pavasarį, kovo–balandžio mėnesiais, tūkstančiai varlių migruoja į neršto vietas ir daug jų žūva keliuose po automobilių ratais. Pasak mokslininkų, dėl to labai nukenčia miesto ekosistema.

REKLAMA
REKLAMA

Po šiandien įvykusio pasitarimo su Vilniaus universiteto Zoologijos katedros atstovais, Savivaldybė nusprendė laikinai – nuo rytdienos (kovo 13 d.) iki balandžio 20 d. – apriboti eismą privažiavimo kelyje nuo Geležinio Vilko gatvės į Vingio parko teritoriją, pastačius draudžiamuosius kelio ženklus „Motorinio transporto eismas draudžiamas“.

REKLAMA

Draudžiamasis kelio ženklai bus įrengtas kelio pradžioje nuo Geležinio Vilko g., už automobilių stovėjimo aikštelės ir papildomas ženklas – už kelio atsišakojimo.

Šie laikini ženklai negalios tik aptarnaujančiam transportui - transporto priemonėms, priklausančioms toje zonoje esančioms įmonėms, ten gyvenantiems ar dirbantiems asmenims, ar atvežančioms į tą zoną krovinius, bei skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtoms transporto priemonėms.

Kovo-balandžio mėnesiais Vilniaus universiteto Zoologijos katedros mokslininkai planuoja atlikti migruojančių varliagyvių stebėjimus, o pasibaigus sezonui, apibendrins taikytų apsaugos priemonių efektyvumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų