• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija trečiadienį sulaikė du Latvijos piliečių vairuotus automobilius, kuriais buvo gabenami kontrabandiniai baltarusiški rūkalai. Pasieniečiai į areštinę uždarė abu latvius vairuotojus ir keleivį, jų tautietį. Jiems gresia laisvės atėmimas iki 7 metų. Tuoj po vidurdienio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, dokumentų patikrinimui sustabdė automobilį „Ford Mondeo“ su latviškais numeriais.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lenkiją beišvažiuojančią mašiną vairavo 37-erių Latvijos pilietis. Jis turėjo tvarkingus mašinos ir asmens dokumentus. Juos tikrindami pasieniečiai pastebėjo, kad galinė automobilio sėdynė uždengta juodu audeklu. Jį nutraukę Kalvarijos pasieniečiai išvydo krūvą cigarečių ,,Winston Blue“ blokų su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokių cigarečių buvo prikrauta ir į bagažinę. Iš viso latvis gabeno 7 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, kurių vertė Lietuvoje su mokesčiais siekia 17 600 eurų.

REKLAMA

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. „Ford Mondeo“ ir rūkalai saugomi Lazdijų rinktinėje.

Trečiadienį į areštinę VSAT pareigūnai uždarė dar du Latvijos piliečius, kurie buvo vakarop sulaikyti toje pačiose pasienio su Lenkija vietoje. Jie nuomos bendrovės automobiliu „Opel Insignia“ su latviškais numeriais vyko į Lenkiją. Mašiną vairavo 38-erių vyras, kartu vyko 24-erių latvis. Ant „Opel Insignia“ galinės sėdynės po audeklu ir bagažinėje Kalvarijos pasieniečiai irgi aptiko cigarečių ,,NZ Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis. Iš viso gabenti 9109 pakeliai, kurių vertė Lietuvoje būtų daugiau kaip 22 tūkst. eurų. Ir šiuo atveju dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Opel Insignia“ ir cigaretės saugomi Lazdijų rinktinėje.

VSAT  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų