REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytojų sąjungos vadovas: rekomenduoti vaistą įstatymas nedraudžia

Žinių radijas

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams išaiškinus korupcinę schemą, kurią naudodami vienos farmacijos kompanijos atstovai gydytojams galėjo sumokėti apie pusės milijono litų vertės kyšių, Lietuvos gydytojų sąjungos vadovas Liutauras Labanauskas „Žinių radijui“ antradienį sakė, kad gydytojai gali rekomenduoti pacientams įsigyti tam tikrus farmacinius produktus.

REKLAMA
REKLAMA

„Rekomenduoti šiai dienai įstatymas nedraudžia, tai aš nežinau, kur ir ką čia jie pažeidė. (...) Medikas visada tik rekomenduoja vaistą ir gydymą, o žmogus pats priima sprendimą, kaip jis turi elgtis. Tokiu būdu kyla klausimas: kai tokių vaistų yra daugiau ir jie visi turi tą patį cheminį pavadinimą, kokia tikimybė, kad žmogus nuėjęs pirks būtent tą rekomenduotą vaistą“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo L. Labanauskas.

REKLAMA

STT duomenimis, įtariama, kad farmacijos įmonės atstovai buvo susitarę su daugiau kaip 30-ies Lietuvos miestų ir rajonų gydymo įstaigų gydytojais, kad jie už neteisėtą atlygį rekomenduotų pacientams įsigyti brangius įmonės produktus ir nesiūlytų konkuruojančių įmonių platinamos panašios pagal sudėtį farmacinės produkcijos.

L. Labanauskas nurodė, kad už rekomenduojamą vaistą gydytojas negali imti pinigų – tai jau būtų įstatymo pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojų sąjunga yra seniai pasakiusi savo nuomonę, kad, jeigu bus tokių įrodymų, tai bus įstatymų pažeidimas ir tos tarnybos, kurios baudžia už tokią veiklą, turi bausti ir gydytoją lygiai taip pat kaip baudžia bet kokį Lietuvos pilietį“, - kalbėjo L. Labanauskas.

Pirminiais tyrėjų duomenimis, farmacininkai papirko daugiau kaip 100 Lietuvos gydytojų.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų