REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „SES S.A.“ pranešė Londone surengusi „Ultra HD“ raiškos (UHD) konferenciją, kurioje buvo diskutuojama apie dabartinę UHD vietą ir ateitį žiniasklaidos pramonėje. Taip pat šis renginys buvo puiki proga „SES“ parodyti savo kanalo, neseniai paleisto 28.2E, tiesioginę transliaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Andrew Neilas, įtakingas žurnalistas ir transliuotojas, pradėjo konferenciją pareikšdamas, kad UHD paleidimas gali būti lyginamas su 1960 m. prasidėjusiomis spalvotos televizijos transliacijomis. „UHD pradžia yra reikšmingas įvykis transliacijų istorijoje“, - pareiškė A. Neil.

REKLAMA

Richardas Lindsay-Daviesas, „DTG“ vadovas, kalbėjo, kad pagrindinis jo organizacijos dėmesys buvo skiriamas techninių klausimų sprendimams ir bendradarbiavimui siekiant juos išspręsti, todėl šį bendradarbiavimą jis galėtų pavadinti raktu į sėkmę. Paklaustas apie tai, ar vartotojai turėtų pirkti šiandieno UHD įrenginius, ar laukti, kol atsiras daugiau apibrėžtų standartų, jis buvo kategoriškas: „Eikite ir pirkite!“ Nors, viena vertus, iki 2017 m. UHD ekranų pardavimus tikimasi padidinti iki dviejų milijonų, o UHD įrenginių asortimentas jau didėja – 2015 m. bus siūlomi 75 modeliai, kita vertus, kainų kritimas taip pat yra numatytas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau UHD ekranai nebuvo vienintelis diskusijų objektas. Dr. Giles Wilson, „Ericsson“ TV vadovas, paaiškino, kad kita televizijos evoliucija taptų tikrai svaiginančia patirtimi vartotojams: „UHD turi būti įtikinama patirtis vartotojams, ne verčianti vartotojus žiūrėti į langelį, bet perkelianti į sceną“. Vis dėlto jis įspėjo, kad: „ Dar liko daug ką nuveikti – prieš pateikianti komercinį pasiūlymą reikia apibrėžti tikslą ir pagrindinius veiksmus, įskaitant standartizavimą bei gamybos įrangą“.

Du pranešėjai iš gamybos pramonės, Peteris Sykesas, „Sony Professional“ strateginių technologijų direktorius, ir Ruth Sessions, „Atlantic Productions“ operacijų direktorė, paaiškino, kad dabar UHD yra pagrindinis veiksnys apsvarstant kiekvienos produkcijos turinį. „Sony Pictures“ ir „Sony Pictures Television“ šiuo metu turi apie 170 UHD gaminių, įskaitant „Sekso magistrus“, „Juodąjį sąrašą“ ir „Bręstantį blogį“. „Atlantic Productions“ nurodė, kad jie ir „Sky“ trejus metus dirbo su UHD ir 3D produkcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Thomas Wrede, „SES“ priėmimo sistemų viceprezidentas, užbaigė renginį sakydamas, kad „SES“ puikiai supranta, jog UHD inovacijų žingsniai nebuvo lengvi. Jis pabrėžė, kad transliuotojai, kurie ėmėsi tiesioginių transliacijų bandymų, išgyveno dramatišką mokymosi kreivę, tačiau patvirtino, kad jie ir „SES“ vis labiau pasirengę pradėti UHD transliacijas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų