REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

58-osios tarptautinės studentų konferencijos „Open Readings 2015“ organizatoriai jau dėlioja paskutines detales, nors iki konferencijos pradžios liko du mėnesiai. Pasak organizacinio komiteto pirmininkės Lauros Šerkšnytės, studentai, ruošdamiesi renginiui, siekia padaryti daugiau, geriau ir įdomiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet išsikėlėme itin aukštus tikslus padidinti konferencijos pranešimų įvairovę ir kokybę“, – teigė L. Šerkšnytė. Siekiant šios kokybės, norinčiųjų dalyvauti konferencijoje paraiškas griežčiau vertins programos komitetas, į kurį įeina Vilniaus universiteto doktorantai ir jaunieji mokslininkai. „Užsienio studentai sudaro vis rimtesnę konkurenciją vietiniams, norintiems užimti pranešėjo vietą. Nors tai apsunkina dalyvių atranką, tokią konkurenciją vertiname labai palankiai“, – sakė programos komiteto narys, Fizikos fakulteto doktorantas Vytautas Butkus.

REKLAMA

Svarbia konferencijos dalimi tampa kviestiniai pranešėjai. „Į konferenciją atvykstantys užsienio mokslininkai suteikia jai prestižo, didina susidomėjusiųjų skaičių. Šiemet mums pavyko pakviesti net 5 mokslininkus iš užsienio, kurie skaitys paskaitas Vilniaus universiteto studentams“, – užsiminė L. Šerkšnytė.

Kviestiniai lektoriai atvyks iš Australijos, Austrijos, Danijos, JAV, Jungtinės Karalystės, kitų šalių. Profesorius Wolfgangas Kautekas, Vienos universiteto Fizinės chemijos fakulteto vadovas ir daugiau nei 230 publikacijų autorius, konferencijoje skaitys pranešimą „Move into Nano-World by Femtosecond Lasers“. Iš Jungtinės Karalystės atvyks žurnalo „Nature Photonics“ redaktorė dr. Rachel Won. Ji skaitys paskaitą „How to Publish Your Manuscript. Editorial point of view“. Organizatoriai viliasi, kad dr. R. Won VU studentams atskleis, kaip reikia rengti mokslines publikacijas, kad jos atsidurtų „Nature“ žurnaluose.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos organizatoriai tiki, kad didėjantis jos prestižas ir populiarumas, įdomios paskaitos, daugybė žodinių, stendinių pranešimų ir, svarbiausia, puiki atmosfera padės į konferencijos renginius pritraukti ne tik daug studentų, besidominčių fizikos, gamtos mokslais, chemijos, biochemijos, technologijų, inžinerijos ar kitomis disciplinomis, bet ir VU dėstytojų bei kitų klausytojų.

Konferenciją „Open Readings 2015“ organizuoja VU Fizikos fakulteto Studentų mokslinė draugija, tarptautinių optikos ir fotonikos draugijų OSA ir SPIE studentų skyriai Vilniaus universitete.

Konferencija vyks kovo 24–27 d. VU Fizikos fakultete. Organizatoriai pažymi, kad renginių lankymas yra laisvas, registruotis iki vasario 7 d. turi tik pranešimus skaityti norintys studentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų