REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsieniečių įdarbinimas – už ir prieš

Žinių radijas

Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas savo tekste, be kita ko, teigė, jog premjeras Algirdas Butkevičius, turbūt, įkvėptas grėsmingų prognozių, jog 2040 m. Lietuvoje neliks ir dviejų milijonų gyventojų, prakalbo apie tai, kad reikia liberalizuoti užsieniečių įdarbinimą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Černiauskas „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, jog premjeras esą renkasi lengviausią kelią:

REKLAMA

„Premjeras į tai žvelgia valstybiškai, kad stiprėtų šalies ekonomika, būtų pritraukta daugiau investicijų. O lengviausias kelias – atsivežti darbininkų iš trečiųjų šalių, kurie dirbs už nedidelį atlyginimą. Lietuvoje yra 135 tūkst. bedarbių, kurių daugelis nori dirbti, bet neranda tinkamo darbo. Tai jau jų pačių problema? Paanalizavus Darbo biržos, kuri teigia negalinti surasti darbuotojų, pasiūlymus, matyti keistoka statistika. Daugiau, nei 50 procentų skelbimų siūlomas darbo užmokestis, mažesnis, nei 1000 litų į rankas. Tai truputėlį daugiau, nei skurdo riba - 811 litų. Taigi, siūlomas toks atlyginimas, kad jis dirbdamas gyventų skurde. Ar tai ne absurdiška situacija? Mokamos pašalpos tikrai nėra tokios, kad žmogus norėtų gyventi tik iš tos pašalpos“, - kalbėjo A. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tuo metu statybų bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis teigia, kad yra ir labai gerai apmokamų darbų:

„Ateikit į statybas, dirbkit kokybiškai, sąžiningai ir užsidirbsit didelius pinigus. Gal čia kitas klausimas turėtų kilti – kodėl tie 135 tūkst. bedarbių, jeigu iš tikrųjų nori dirbti, nepersikvalifikuoja ir eiti dirbti ten,kur atlyginimai gerokai didesni. Štai pavyzdys – mes dabar mokam 100 litų už vieną kvadratinį suklijuotų klinkerio plytelių. Ar darbo ieškantis žmogus gali per mėnesį suklijuoti 10 kvadratų tų plytelių? Turbūt gali. Statybose mes daug darbų galėtume padaryti ir renovaciją išplėsti. Bet tam reikalingi darbininkai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, mažai kas kalba apie tai, kad renovacijos darbai tik per metus pabrango 30-40 procentų:

„Jeigu tie darbai būtų nepabrangę, mes būtume padarė 30 proc. daugiau. Nei vienas tikriausiai nenorės įsigyti 30 procentų brangesnio būsto. Bet mes turėsime kelti kainas, jeigu neįsivešime pigesnės darbo jėgos. Štai, sakysim, Ukrainoje susidarė tokia padėtis, kad ekonomika traukiasi, yra statybininkų perteklius, kodėl jų nepasiimti bent trumpam laikotarpiui? Suprantu ir pritariu visoms toms programoms, kad reikia ugdyti savo darbuotojus, bet trumpuoju laikotarpiu reikia išnaudoti susidariusią situaciją. Jeigu atsirado galimybė, pasiimkim darbininkų, sukurkime didesnį vidaus produktą, surinksime daugiau mokesčių ir taip laimėsime visi“, - sakė A. Avulis.

Laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais - penktadieniais 9.10 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų