REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį vakare Vilniaus kongresų rūmuose vyko 2014 metų Lietuvos sporto apdovanojimai. Iškilmingoje ceremonijoje paaiškėjo, kas tapo dešimties nominacijų nugalėtojais. Šiems buvo įteiktas auksu dengtas stilizuotas pergalės, polėkio ir olimpinės ugnies vaizdinio prizas.

REKLAMA
REKLAMA

Specialų, itin garbiną apdovanojimą „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir KKSD direktorius Edis Urbanavičius įteikė prezidentui Valdui Adamkui. „Čia nebuvo jokių ginčų.-Visi sutiko – jis verčiausias gauti šį prizą“, - teigė šaulė ir olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė. Prezidentą žiūrovai rūmuose pasitiko atsistoję ir plodami.

REKLAMA

„Sunku surasti tinkamus žodžius. Vos neįvyko šokas už šią garbę, – kalbėjo V. Adamkus. – Pasiekti čempiono lygį reikalaujama labai daug darbo, prakaito, bet daugiausiai - ryžto ir apsisprendimo. Turime daug puikių sportininkų. Pritrūktų ir dovanų juos apdovanoti. Valstybės vadovams ir savivaldybėms siūlau atkreipti dėmesį į jaunimą, sudaryti jam sąlygas ruoštis. Dėkoju už šį įvertinimą.

Lietuvos sporto apdovanojimai:

Metų sportininkė: Rūta Meilutytė

17-metė plaukikė šiemet savo kolekciją papildė paskutiniais titulais, kurių dar neturėjo – ji dukart tapo antrųjų jaunimo olimpinių žaidynių Kinijoje čempione ir iškovojo auksą Europos čempionate Vokietijoje 50 m krūtine rungtyje (29,89 sek.). Didžiojoje Britanijoje besitreniruojanti kaunietė metus ji baigė aukso (50 m krūtine) ir sidarbo (100 m krūtine) medaliais trumpajame baseine pasaulio čempionate Katare.

REKLAMA
REKLAMA

Nominuotos: Inga Mikštaitė (karatė), Milda Valčiukaitė (irklavimas)

Metų sportininkas: Jevgenijus Šuklinas

28 metų atletas išlieka pasaulio elite, pasaulio čempionate Rusijoje vienviečių kanojų varžybose 200 m. sprinto rungtyje pelnęs bronzos medalį – 38,423 sek. Sportininkas iš Visagino pakartojo 2006, 2007 ir 2009 metų rezultatą.

Nominuoti: Edgaras Venckaitis (imtynės), Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika).

Metų vyrų komanda: Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas

25 metų S.Ritteris ir 21 metų R.Maščinskas Europos irklavimo čempionate Serbijoje finišą pasiekė per 6 min. 8,82 sek. ir pagerino varžybų rekordą. Pasaulio ikrlavimo čempionate Olandijoje jie buvo ketvirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nominuotos: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Lietuvos vyrų mažojo regbio rinktinė.

Metų moterų komanda: Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė

20-metė M.Valčiukaitė ir 25 metų D.Vištartaitė šiemet nepakartojo pernykštės sėkmės, bet Lietuvos irkluotojų dvivietė išliko viena geriausių pasaulyje. Europos čempionate Serbijoje jos iškovojo sidabrą, pralaimėjusios tik lenkėms, o pasaulio čempionate Olandijoje buvo ketvirtos.

Nominuotos: Futbolo komanda "Gintra-Universitetas", Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė (paplūdimio tinklinis).

REKLAMA

Metų treneris: Jonas Kazlauskas

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas, kuriam šiemet sukako 60 metų, pasaulio čempionate Ispanijoje komandą atvedė iki 4-osios vietos.

Nominuoti: Žilvinas Ovsiukas (plaukimas), Bronislovas Vyšniauskas (sunkioji atletika).

Apdovanojimas už pagalbą sportininkams: Werneris Hansas Zwimpferis

70-metis šveicaras yra ilgametis Lietuvos irklavimo rinktinės rėmėjas, padedantis mūsų sportininkams ir asmeninėmis lėšomis, ir rengiant treniruočių stovyklas Šveicarijoje ir Italijoje.

Nominuoti: Dalius Barkauskas (olimpinės rinktinės vyr. gydytojas), Kauno miesto savivaldybė.

Metų sportininkas su negalia: Mindaugas Bilius (lengvoji atletika)

32 metų lengvaatletis Europos neįgaliųjų čempionate iškovojo iškovojo du medalius. Rutulio stūmimo varžybose jis tapo žemyno čempionu, o disko metimo sektoriuje pelnė sidabro medalį. M. Biliaus treneriai – Deimantas Jusys ir Rimantas Aleksandras Plungė.

REKLAMA

Nominuoti: Kazimieras Dauskurtas (badmintonas), Jonas Spudis (lengvoji atletika).

Metų pergalė: Lietuvos vaikinų krepšinio 3x3 rinktinė

30-mečio trenerio Daliaus Lubio treniruojama komanda triumfavo II jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge (Kinija), kur laimėjo visas 13 rungtynių, o finale per pratęsimą įveikė prancūzus. Rinktinei atstovavo 18-mečiai kauniečiai Martynas Sajus, Kristupas Žemaitis, Justas Vazalis ir Jonas Lekšas.

Nominuoti: Ramūnas Navardauskas (dviračių sportas), Lietuvos vyrų mažojo regbio rinktinė

Metų sugrįžimas: Giedrius Titenis (plaukimas)

25 metų anykštėnas savo kolekcijoje jau turėjo svarbių laimėjimų, bet 2014-aisiais padarė naują šuolį savo karjeroje, Europos čempionate iškovojęs bronzos medalius plaukdamas krūtine 100 m (59,35 sek.) ir 200 m (2 min. 8,93 sek.). Neolimpinėje 50 m krūtine rungtyje jis iškovojo sidabrą (27,34 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nominuoti: Giedrius Arlauskis (futbolas), Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika)

Metų proveržis: Andrius Gudžius (lengvoji atletika)

23-ejų disko metikas iš Kauno rajono, prieš ketverius metus tapęs pasaulio jaunimo čempionu, drąsiai žengė į suaugusiųjų varžybas, šiemet tapęs Lietuvos čempionu, o Europos čempionate užėmęs 10-ąją vietą.

Nominuoti: Vasilijus Lendelis (dviračių sportas), Danas Rapšys (plaukimas).

***

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų