REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodį muitinėse – pažeidėjų pikas

Žinių radijas

Muitinės pareigūnai pernai, tikrindami į Lietuvą įvežto kuro gabenimą, nustatė daugiau kaip 8,5 tūkst. pažeidimų ir į valstybės biudžetą surinko per 600 tūkst. eurų mokesčių. Muitinės departamento atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė sako, kad daug pažeidėjų įkliuvo gruodį, kai buvo vykdoma sustiprinta kuro kontrolė.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo nustatyta daugiau kaip 200 pažeidimų. Ir tai, kas nustebino pareigūnus, kad vairuotojai įvažiuodami į Lietuvą deklaruodavo didesnį kuro kiekį, negu jie gabendavo kuro bakuose. Galbūt taip pasilikdami rezervą tam tikram neteisėtam panaudojimui to kuro Lietuvoje. Vieni stambiausių pažeidimų buvo nustatyti pasienyje su Latvija. Ten apmokestinta virš 2 tonų kuro ir surinkta 1200 eurų mokesčių. Kontroliuojant transporto priemones rentgeno kontrolės sistemomis, labai pas dažną vairuotoją buvo rastos smulkios talpos su kuru. Tai vien tik tai Vilniaus teritorinėje muitinėje apmokestinta 1400 litrų taip įvežto kuro“,- sakė Muitinės departamento atstovė.

Anot departamento atstovės, pastebėta ir nauja tendencija – iš Lenkijos vis dažniau dideliais kiekiais įvežamas gazolinas, tačiau siekiant išvengti akcizo mokesčio deklaruojama, kad gabenama tepalinė alyva. Sulaikyta beveik 80 tonų šio naftos produkto. Dėl šių faktų Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo ikiteisminius tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų