REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zonoje rinkos dalyviai lauks šią savaitę pasirodysiančių infliacijos duomenų – baiminamasi, kad pirmą kartą nuo 2009-ųjų metų kainų pokytis galėjo būti neigiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu didžiausia pasaulio ekonomika JAV šią savaitę skelbs nemažai makroekonominių duomenų. Nuotaikos už Atlanto išlieka geresnės.

REKLAMA

Kylanti defliacijos grėsmė

Defliacija – viena iš galimų grėsmių Europai šiais metais. Antradienį bus paskelbta, kaip gruodžio mėnesį vartojimo kainos per metus kito vieningos valiutos zonoje. Manoma, kad pirmą kartą per penkerius metus jos buvo neigiamos. Nepaisant lėtai atsigaunančios euro zonos, naftos ir žaliavų kainų kritimas turi reikšmingos įtakos.

Trečiadienį bus paskelbtas ir galutinis gruodžio mėnesio vartotojų pasitikėjimo indeksas. Jis turėtų išlikti neigiamas ir siekti minus 10,9.

REKLAMA
REKLAMA

JAV – geresni nedarbo rodikliai

JAV ši savaitė bus gausi makroekonominių naujienų. Savaitę pradės antradienį paskelbta lapkričio JAV gamyklų užsakymų statistika. Tikimasi, kad daugiausia dėl sezoniškumo JAV gamintojų žaliavų užsakymai per mėnesį sumenko 0,4 proc. (spalį buvo fiksuotas 0,7 proc. kritimas).

Antradienį taip pat bus paskelbtas galutinis gruodžio gamintojų pasitikėjimo indeksas (PMI). Manoma, kad jis turėtų nekisti ir kaip ir ankščiau skelbta siekti 53,8.

Svarbiausias savaitės rodiklis bus paskelbtas penktadienį – ne žemės ūkio sektoriaus naujų darbo vietų skaičius gruodžio mėnesį. Po įspūdingo rezultato lapkritį (321 tūkst.), „Danske Bank“ analitikai prognozuoja šiek tiek kuklesnius, tačiau taip pat gerus duomenis, apie 240 tūkst. Nedarbo lygis gruodį galėjo mažėti iki 5,7 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinijoje – vartojimo kainos kyla

Kinija šią savaitę taip pat skelbs gruodžio infliacijos duomenis. „Danske Bank“ analitikai mano, kad vartotojų kainų lygis per metus augo 1,5 proc. (lapkritį infliacija siekė 1,4 proc.), tuo tarpu gamintojų kainų lygis dėl kritusių naftos kainų galėjo kristi apie 3,2 proc. (lapkritį buvo fiksuotas 2,7 kainų kritimas).

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų