REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidedant rinkimų karštligei, dabartinis Vilniaus meras pirmasis suskubo užsimesti miesto gelbėtojo mantiją ir paskelbti rinkimų programą paremtą socialdemokratinėmis idėjomis.

Prasidedant rinkimų karštligei, dabartinis Vilniaus meras pirmasis suskubo užsimesti miesto gelbėtojo mantiją ir paskelbti rinkimų programą paremtą socialdemokratinėmis idėjomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skurdžius miesto finansus ketverius metus abejotinos vertės projektams, tokiems kaip „Air Lituanica“, taškęs, 1,5 karto miesto skolą padidinęs, Artūras Zuokas susizgribo. Kadenciją baigiančiam sostinės vadovui vis dar besivadinančiam liberalu, liberalios idėjos pasirodė esančios ne prie širdies. Vakar dienos meras nusprendė vilioti rinkėjus „pasiskolinęs“ socialdemokratų programines nuostatas.

REKLAMA

A .Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) liberalų programoje didelis dėmesys skiriamas mikrorajonams, žaliųjų erdvių, sporto bei žaidimų aikštelių įrengimui, privažiavimo kelių ir kiemų apšvietimui, parkavimo problemų daugiabučių kiemuose sprendimui, viešojo transporto modernizavimui, naujų vietų vaikų darželiuose kūrimui, dviračių takų plėtrai.

Vilniaus socialdemokratai sveikina tokį idėjinį A. Zuoko „praregėjimą“, tačiau ragina rinkėjus neprarasti budrumo. Socialdemokratų idėjas siekdami politinių dividendų įvairiais laikotarpiais mėgdavo pasisavinti daugelis politinių partijų. Šiame sąraše konservatoriai, Tvarka ir teisingumas, Darbo partija, liberalai.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku patikėti, kad staiga idėjiškai socialdemokratu „tapęs“ A. Zuokas daro tai nuoširdžiai. Juolab, per praėjusius savivaldybių tarybų rinkimus, A. Zuokas savo programą taip pat „kūrė“ nusirašinėdamas svetimas mintis ir net pagautas už rankos prisipažino. Lygiai taip pat kaip tada, taip ir dabar žadama sumažinti šildymo kainas, pasirūpinti skurdžiausiai gyvenančiais.

Miesto vadovas turėjo ketverius metus, kad įrodytų savo palankumą socialdemokratinėms idėjoms, vis dėlto jo darbai liudija priešingai – sostinė remia stambųjį verslą, pačios gražiausios miesto vietos virsta betoninėmis džiunglėmis, yra „dovanojamos“ daugiaaukščių ofisų statyboms. Drastiškai auga ne tik bendra miesto skola, bet ir skriaudžiami mažiausiai uždirbantis – skola kiemsargiams siekia dešimtis milijonų litų ir lyginant su 2013 metais išaugo beveik dvigubai.

LSDP informacijos centras www.lsdp.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų