• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventės – nuostabus metas, bet prieš jas būtina kruopščiai viską apgalvoti, rašo savaitraštis „Šiauliai plius“. Supakavote dovanas, lengviau atsikvėpėte ir štai, skamba telefonas – užgrius netikėti svečiai. Negi paliksite juos be dovanos?

Šventės – nuostabus metas, bet prieš jas būtina kruopščiai viską apgalvoti, rašo savaitraštis „Šiauliai plius“. Supakavote dovanas, lengviau atsikvėpėte ir štai, skamba telefonas – užgrius netikėti svečiai. Negi paliksite juos be dovanos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad netektų nuo galvos rauti plaukų, atsargas galite pasiruošti iš anksto. Užsukite į parduotuvę, nusipirkite juodojo ir pieniško šokolado be priedų, saldžios kakavos, sausos grietinėlės, įvairių pabarstukų ir mažų formelių, skirtų saldainių gamybai. Padės ir maži guminukai „Marshmallows“ ir šaldyta imbierinė sausainių tešla. Visi šie produktai, jei jų nepanaudosite per Kalėdas ar naujametinę vakarienę, gali stovėti ilgai ir tiks bet kada, kai sumąstys užklysti netikėti svečiai.

REKLAMA

Jei turite pakankamai didelę virtuvę ir mažų vaikų, kurie mėgsta trukdyti besiruošiant, duokite jiems šaldytą imbierinę tešlą, truputį miltų, kočėlą ir įvairių formelių. Vaikai pasirūpins sausainių gamyba, o jūs vėliau sausainius galėsite padėti ant šventinio stalo ar dovanoti netikėtiems svečiams.

Pati gražiausia iki šiol matyta valgoma dovana – karšto šokolado paruoštukas.

Jums reikės: saldžios kakavos; sausos grietinėlės, pieno miltelių arba sojos grietinėlės; tarkuoto šokolado arba šokolado pabarstukų; mažų guminukų-zefyriukų.

REKLAMA
REKLAMA

Imame 250–300 ml talpos stiklainiuką, galime pirkti specialų ar naudoti bet kokį turimą. Į stiklainiuką pilame sluoksnį saldžios kakavos, sluoksnį sausos grietinėlės, pabarstome šokoladu ir iki viršaus pridedame mažų spalvotų zefyriukų. Uždarome stiklainį ir prisegame naudojimo instrukciją. O ji – labai paprasta: stiklainiuko turinį reikia išpilti į puodą, įpilti 300 ml vandens ir užvirti. Artimieji ragaus puikų karštą šokoladą!

Dar viena dovana – rankų darbo šokoladiniai saldainiai.

Jums reikės: pieniško šokolado be priedų; juodojo šokolado be priedų; pabarstukų (aš naudojau smulkintą migdolą, tarkuotą sudžiovintą apelsino žievelę, šokoladinius žirniukus); saldainių gaminimo formelių (manosios širdelės formos, pagamintos iš medžiagos, panašios į foliją).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laiko labai mažai, todėl neviriau šokolado puode iš kakavos, netirpdžiau ant dujinės viryklės, tiesiog susmulkinau nusipirktą šokoladą ir per minutę išlydžiau mikrobangų krosnelėje. Į skirtinguose indeliuose ištirpintus juodą ir pienišką šokoladus supyliau smulkintas migdolų riekeles, apelsino žieveles, o išmaišiusi gautą masę sudėjau į formeles. Kol ruošitės šventei, šokoladiniai saldainiai šaldytuve sustings, todėl galėsite pakuoti ir dovanoti arba dėti ant šventinio stalo. Į šokoladą galite dėti ir neskaldytų riešutų, džiovintų spanguolių, kokoso ar kitų mėgstamų ingredientų. Jei turite dar minutę laisvo laiko – papuoškite saldainių viršų, bet tik tada, kai jie pradės stingti, kitaip papuošimas panirs po dar šiltu šokolado sluoksniu.

REKLAMA

Jei dar nepasirūpinote dovanomis vyresnio amžiaus žmonėms – galite jiems pagaminti sveikų vaistų.

Jums prireiks tik medaus, citrinos, imbiero ir cinamono.

Į stiklainiuką įpilkite apie 200 ml medaus, supjaustykite dvi citrinas be žievelės, įtarkuokite imbiero (ragaukite, kad nebūtų labai kartu). Cinamono galima ir atsisakyti, jis slopina medaus skonį ir daugelis šio prieskonio nemėgsta. Išmaišykite visą masę ir palaikykite šaldytuve. Seneliai galės gardinti arbatą ar kasdien po šaukštelį paskanauti gryno produkto – peršalimo ligos artimuosius tikrai aplenks.

Svarbiausia kūrybingai pasitikti šventes ir jų sulauksite be streso, papildomų rūpesčių. Skanių, sočių, saikingų ir pilnų įspūdžių švenčių!

Lija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų