REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė regbio federacija (IRB) kasmet aktyvina savo veiklą. 2013 metais IRB įsipareigojo iki 2016 metų visame pasaulyje 20 proc. padidinti žmonių, žaidžiančių regbį, skaičių. Šio tikslo įgyvendinimui neliko nuošalėje ir Lietuvos regbio bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės regbio federacijos atstovas Lietuvoje Sigitas Kukulskis parašė veiklos projektą, kuriuo priėmė IRB iššūkį ir įsipareigojimus. Projekto modeliu buvo pasirinktos vaikų darželiai ir bendrojo lavinimo mokyklos. Vaikų užimtumui neliko abejingi ir rėmėjai, kurie padėjo gimti didžiulio vaikų susidomėjimo susilaukusiam projektui "Regbis.Viči.Jėga". Šiuo metu nekontaktinio regbio (TAG) pamokos vyksta daugiau nei 50 Lietuvos mokyklų ir darželių.

REKLAMA

TAG regbį žaidžia Klaipėdos, Plungės, Jurbarko, Šiaulių, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Lazdijų, Vilniaus miestų ir rajonų pradinių klasių moksleiviai ir vaikų darželių auklėtiniai. Neseniai į šį projektą įsijungė ir Telšių miestas bei rajonas. Buvusio Kauno "Ąžuolo" regbininko, dabar Telšių raj. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus Aurelijaus Laurinavičiaus pastangų dėka apie regbį sužino vis daugiau Telšių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Telšių "Atžalyno" vidurinėje mokykloje vyko pradinių klasių mokytojų ir vaikų darželių auklėtojų TAG regbio seminaras. Pasidomėti naujuoju žaidimu panoro 20 pedagogų iš Luokės, Viešvėnų, Nevarėnų, Varnių ir Telšių miesto mokyklų ir darželių. Seminaro metu projekto vadovas S. Kukulskis ir koordinatorius Evaldas Kanopackis dalyvius supažindino su regbio sporto šaka, projekto tikslais, todė vaizdinę medžiagą. Pasibaigus teorinei daliai, vyko praktiniai užsiėmimai, kurių metu pedagogės turėjo galimybę pasimokyti TAG regbio žaidimo subtilybių ir parungtyniauti tarpusavyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau 2015 metų pradžioje TAG regbio kamuolys turėtų pradėti ilgalaikę kelionę po Žemaitijos sostinės mokyklas ir vaikų darželius. Visai nenuostabu, kad regbis keliauja į Telšius. Prisimenant Lietuvos regbio istoriją, vienas žymiausių Lietuvos regbio trenerių Jonas Žilevičius yra kilęs iš Telšių rajono Varnių miestelio. J. Žilevičius 1986-1991 metais treniravo Šiaulių "Vairo" regbininkus ir su ja tapo daugkartiniu Lietuvos čempionu. Pastaruosius 20 metų J. Žilevičius su šeima gyvena JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų