• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Filmavimo komanda panaši į krepšinio. Kaip į aikštelę išbėgantys sportininkai tiki savo pergale, taip ir mes tikėjome tuo, ką darome. Ne veltui apkeliavome pusę pasaulio, išbandėme beveik visas transporto priemones ir pašnekinome begales žmonių. Nors krūvis ir atsakomybė buvo didelė, įtampos nejautėme – bet kuriame pasaulio krašte Sabonio vardas atverdavo visas duris ir širdis“, – filmui pristatyti skirtoje spaudos konferencijoje pasakojo filmo režisierius Rimvydas Čekanavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgai laukta filmo „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ premjera įvyks šiandien 19 val. Kauno „Forum Cinemas“ kino teatre. Dokumentinio pasakojimo apie A. Sabonio sporto ir gyvenimo pergales pristatyme dalyvaus ir pagrindinis jo herojus – gyva krepšinio legenda. Taip pat – filmo kūrybinė komanda.

REKLAMA

Arvydas Sabonis  

Pats Arvydas Sabonis filmo dar nėra matęs. „Manęs visi nuolat klausinėja apie mano gyvenimą ir skirtingus jo periodus, pergales. Džiaugiuosi, kad pagaliau žmonės pamatys šį filmą, ir leis man ramiai gyventi“, - juokavo Lietuvos krepšinio legenda A. Sabonis. Paklaustas ar nebijo, eiti į filmo premjerą Arvydas neprarado humoro jausmo ir atsakė, jog jam jau ne dvidešimt, tad nebeturi ko bijoti.

Filmo režisierius jau džiaugiasi, jog metus užtrukęs kūrimo procesas turi apčiuopiamą rezultatą – filmą. Todėl kūrybinė komanda gali ramiai atsikvėpti ir gurkštelti alaus. Tuo tarpu visos Lietuvos žiūrovai – susipažinti su A. Saboniu iš arčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešėjai  

„Kaune gimusiu ir užaugusiu A. Saboniu didžiuojasi ne tik gimtasis miestas, bet ir visa Lietuva. Mums nekilo jokių abejonių, jog privalome prisidėti, palaikyti ir didžiuotis legendine asmenybe, tiek daug davusia visai valstybei. „Volfas Engelman“ bravorui yra garbė prisidėti prie šio filmo, kuris tarsi yra Kauno ir visos Lietuvos dovana Arvydui, artėjant jo penkiasdešimties metų jubiliejui“, – filmo pristatymui skirtoje konferencijoje kalbėjo Marius Horbačiauskas, filmo „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ mecenato Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arvydas Sabonis ir Marius Horbačauskas   

„Kuriant filmą apie krepšinio legendą, paties krepšinio ignoruoti nepavyko“, – juokavo R. Čekanavičius, – vis dėlto kūrybinei komandai buvo svarbiau papasakoti apie Sabą kaip sūnų, vyrą, tėvą, draugą. Manau, kad mums pavyko parodyti sportininką taip, kaip dar niekam iki šio nėra pavykę – per jo asmeninę istoriją. Mums netgi pavyko įtikinti paatvirauti šiaip jau mažakalbį A. Sabonį.“

Tai vienareikšmiškai prabangiausias dokumentinis filmas Lietuvos kino istorijoje. A. Sabonis ne tik Lietuvai, bet ir visam sporto pasauliui viena svarbiausių asmenybių. Todėl darbuotis prie šio filmo muzikos buvo ir garbė, ir didžiulis malonumas," – komentavo filmo garso takelio autorius Linas Adomaitis.

REKLAMA

Ekskursija po AB „Volfas Engelman“ centrinę būstinę 

Pasak šio muzikos prodiuserio ir kompozitoriaus, garso takelis lemia kone pusę vaizdinės dalies įtaigumo, todėl muziką jis kūrė ypač dėmesingai. Specialieji efektai ir garsas čia tarnauja tam, kad sustiprintų kino kalbą ir unikalią istoriją, todėl pranoksta tradicinio dokumentikos garso takelio sampratą ir pasiekia meninio filmo lygį.

Pirmasis dokumentinio filmo „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ pristatymas Kaune įvyks šiandien 19 val. „Forum Cinemas“ kino teatre. Vilniuje premjera numatoma gruodžio 16 d. „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre.

Ekskursija po AB „Volfas Engelman“ centrinę būstinę 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų