REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol Lietuvos gyventojai ir užsienio svečiai Vilniaus, Trakų bei Kernavės turistines traukos vietoves galės pažinti naudodamiesi mobiliąja programa išmaniesiems telefonams, pranešė Vilniaus savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Ši programa yra tarsi virtualus gidas, leidžiantis turistui naudotis reikiama informacija vienoje vietoje – išmaniajame telefone. Mobiliosios programos turinį sudaro maršrutai pėsčiomis, dviračiu ir vandeniu po Vilniaus, Trakų bei Kernavės regioną. Pasirinkęs patinkantį keliavimo būdą ir vieną iš maršrutų, keliautojas ras ir visą reikiamą informaciją apie lankytinus objektus, maršruto trasos aprašymą bei žemėlapius. Visa informacija pateikta lietuvių, anglų, rusų ir lenkų kalbomis.

REKLAMA

Naudotis mobiliąja programa paprasta ir patogu: vieną kartą atsisiuntus, ji ir liks išmaniajame telefone, o bazinė informacija galės būti nuskaitoma nenaudojant interneto resursų („offline“ režimu). Norint dalintis informacija socialiniuose tinkluose bei naudotis papildomomis programėlės funkcijomis ar nuorodomis, būtinas interneto ryšys.

Tačiau nemokama „Wi-Fi“ zona veikia daugelyje Vilniaus restoranų, kavinių, prekybos centrų bei Vilniaus turizmo informacijos centre (Vilniaus g. 22). Mobilioji programa „Vilnius-Trakai-Kernavė Tourism Routes“ pritaikyta populiariausių „iOS“ ir „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojams. Ją galima nemokamai atsisiųsti iš „AndroidMarket“ bei „AppStore“ taikomųjų programų parduotuvių.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad mobilioji programa išmaniesiems telefonams sukurta įgyvendinant projektą ,,Naujų turizmo maršrutų sukūrimas Vilniaus, Trakų ir Kernavės turistinėse traukos vietovėse“. Projektą įgyvendina Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Turizmo skyrius kartu su partneriais Trakų bei Širvintų rajonų savivaldybių administracijomis. Projekto metu buvo sukurta naujų turizmo maršrutų vystymo koncepcija, įvertinti bei atrinkti lankytini objektai ir sukurti nauji turizmo maršrutai Vilniaus, Trakų bei Kernavės regione, skirti keliautojams dviračiais, vandeniu bei pėsčiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujai sukurti maršrutai bus pristatyti ir specialiuose leidiniuose ,,Aktyvios pramogos“, ,,Kelionės dviračiais“ ir ,,Kultūrinio turizmo takais“, kuriuose pateikta informacija padės tiek Lietuvos, tiek užsienio turistams savarankiškai atrasti ir pažinti spalvingą Vilniaus, Trakų bei Kernavės regioną.

Bendra projekto vertė – 472 672,00 Lt. Iš jų 85 proc. sudaro ES parama iš Europos regioninės plėtros fondo, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų