REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Eligijus Masiulis, opozicinės Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas

Ką valdančioji Seimo dauguma su socialdemokratais moka, to iš jų tikrai neatimsi, – Lietuvos žmonės ir smulkusis verslas iš anksto gavo „dovanų“ artėjančių Kalėdų proga.

REKLAMA
REKLAMA

Gavo tokių dovanų, kurias mielai kuo greičiau išmestų pro langą. Valdantieji Seime tyliai ir vieningai nubalsavo už mokesčių didinimą nuo 2015 metų – t. y. nustatė naują nekilnojamojo turto mokesčio kartelę (nuo 760 tūkst. litų) ir įvedė smulkiojo verslo (individualių įmonių, mažųjų bendrijų) apmokestinimą „Sodros“ įmokomis.

REKLAMA

Liberalai, žinoma, balsavo prieš, bet sveiko proto Seime šiais klausimais nerasta. Kokios pasekmės mūsų laukia?

Ar nekilnojamojo turto mokesčio kartelės nuleidimas padės surinkti daugiau pajamų į biudžetą? NE, nes tie (galbūt) pora milijonų litų ištirps šio mokesčio administravimo kaštuose, o žmonėms, turintiems bankų paskolas, tai tikrai atsilieps. Koks NT mokestis laukia toliau – jis bus skaičiuojamas nuo 100 tūkst. eurų vertės turto, o gal mokės visi, turintys stogą virš galvos?

REKLAMA
REKLAMA

Kitas dalykas – ar smulkusis verslas noriai papildys „Sodros“ mokėtojų gretas? Dar kartą – NE, nes dalis verslų tiesiog bus uždaryti arba keliaus iš Lietuvos. Tik priminsiu, ką pasakė iš JAV į Lietuvą grįžęs ir mažąją bendriją čia neseniai įsteigęs programuotojas Kęstutis Matuliauskas: „Tai sužlugdys mano verslo svajonę ir tikėjimą Lietuva.“

Jei Seimo valdančiųjų tikslas yra prieš pat Kalėdas daužyti žmonių svajones – jiems tai puikiai išeina. Jei norima „supakuoti“ Lietuvoje dar sąžiningai mokesčius mokančių verslių žmonių lagaminus – irgi neblogai pasidarbuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame fone „gražiai“ įsipaišo socialdemokratų ir valdančiųjų sprendimas nuo kitų metų apie 200 mln. litų didinti nedarbo išmokas. Šalies perspektyva aiški, nebereikia žiūrėti į „Lietuvą 2030“ ir kitus projektus. Lietuva skurdo spąstuose – deja, būtent tokia yra šios valdančiosios Seimo daugumos ateities vizija.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų