REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda įrodė, kad šiame mieste gali vykti aukščiausio lygio kovinio sporto renginys, suburiantis pajėgiausius kovotojus. Klaipėdos “Švyturio” arenoje vykusiame „Big fight II“ turnyre spindėjo Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Čekijos, Armėnijos, Ukrainos, Bosnijos ir Hercegovinos, Lenkijos ir Lietuvos tituluotieji atletai. Šiame renginyje žiūrovai galėjo išvysti kvapą gniaužiančių kovų, kurių metu buvo visko: ir nokdaunų, ir nokautų, ir net liejosi kraujas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso buvo surengta 12 kovų pagal K-1, MMA, "Muaythai" ir bokso taisykles. Iš jų 8 pergales šventė lietuvaičiai.

REKLAMA

Renginį papuošė specialiai dėl "Big fight II" turnyro į Lietuvą iš JAV grįžęs keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis Egidijus Valavičius. Jis Lietuvoje surengė paskutinę savo kovą ir pergalė buvo itin saldi: jau pirmame raunde buvo nokautuotas ukrainietis Jurijus Gorbenka. Pastarasis dar kurį laiką negalėjo pakilti nuo ringo grindų ir tik medikų pagalba susiorientavo, kur esąs. Tai buvo septynioliktoji E. Valavičiaus pergalė nokautu pagal MMA taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo ne vienintelė dvikova, pasibaigusi nokautu. Tą patį pavyko padaryti ir rusui Iliasui Omarovui, kuris ant ringo grindų patiesė lietuvį Viktorą Domaševičių.

Porą nokdaunų patyrė itin grėsmingai kovą pradėjęs, tačiau vėliau kvapo pristigęs Raimondas Žekas. Po šios dvikovos teisėjai vienbalsiu sprendimu pergalę skyrė lietuvio varžovui iš Latvijos Raimondui Aukštikalniui.

Iš lietuvių pergales taškais iškovojo Valdemar Kulda (įveikė baltarusį Zakharą Trafimau, K-1 taisyklės), Sigitas Gaižauskas (nugalėjo čeką Matonusą Kohoutą, "Muaythai" taisyklės), Deivydas Danila (palaužė baltarusį Aleksandrą Zavadskį, "Muaythai" taisyklės), Martynas Knyzelis (įveikė Bosnijos ir Hercegovinos atstovą Elminą Zivcicių, K-1 taisyklės) ir Karolis Liukaitis (nugalėjo lenką Dawidą Swierzcynskį, K-1 taisyklės). Pastarojoje dvikovoje liejosi kraujas - Karoliui buvo prakirstas antakis, tačiau tai lietuvį tik dar labiau įpykdė ir privertė pasitempti. Jis ringą paliko kruvinas, bet laimingas, kadangi išplėšė pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gražią pergalę pagal K-1 taisykles iškovojo lietuvis Martynas Švėgžda. Jis antrame raunde varžovą iš Baltarusijos Aleksandrą Sviridą apipylė rankų smūgių kruša ir baltarusio sekundantams nieko kito nebeliko kaip tik mesti baltą rankšluostį ir pasiduoti.

Šiame turnyre šiek tiek sėkmės pritrūko mūsų kovinio sporto žvaigždei Remigijui Morkevičiui. Jis po atkaklios ir apylygės kovos pagal "Muaythai" taisykles taškais turėjo pripažinti baltarusio Sergejaus Bokhanau pranašumą.

Itin daug aistrų kėlė puikiai kovinio sporto pasaulyje žinomo klaipėdiečio Kirilo Pšonko ir Europos prizininko bei pasaulio čempionatų dalyvio vilniečio Ernesto Dapkaus dvikova. Pergalės kaina buvo didžiulė - Lietuvos profesionalaus bokso lygos (LPBL) čempiono diržas, tad nenuostabu, kad virė itin atkakli kova. Atakų krušomis apsikeitė tiek vienas, tiek kitas kovotojas, tačiau galiausiai po 6 raundų kovos teisėjai pergalę nusprendė skirti savo gimtajame mieste kovojusiam Kirilui.

REKLAMA

Kirilas Pšonko dar prieš šią dvikovą buvo pripažintas geriausiu 2014 metų Lietuvos profesionalaus bokso lygos kovotoju.

Daug intrigų kėlė ir armėno daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Europos sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukjano ir ruso Nijazo Ramazanovo dvikova. Tai buvo principinė revanšinė kova.

Prieš metus Klaipėdoje vykusiame "Big fight" turnyre rusas armėnui prakirto antakį ir medikai uždraudė tęsti kovą. Šįkart scenarijus jau buvo kitoks: armėnas smūgių kruša apsvaigino rusą ir teisėjai, bijodami, kad gali būti pakenkta sveikatai, sustabdė kovą. Pergale džiaugėsi rusas N. Ramazanovas. Taigi, revanšas buvo pasiektas.

„Klaipėdos kovinio sporto mėgėjams „Big fight“ turnyras – itin svarbus ir tampantis tradiciniu. Tikimės, kad jis taps kasmetiniu ir kaskart galėsime pasikviesti vis garsesnių kovotojų. Mes daug ko pasimokėme ir kitąmet bandysime viską suorganizuoti daug profesionaliau, kokybiškiau, išvysime daugiau profesionalų. Tikimės, kad kasmet turnyro lygis vis kils“, - sakė kovų turnyro „Big fight“ sumanytojas klaipėdietis Vitalijus Nečepurenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų