REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), užsukęs į Maskvą šeštadienį, Vnukovo oro uoste pasiūlė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui aptarti krizę Ukrainoje.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), užsukęs į Maskvą šeštadienį, Vnukovo oro uoste pasiūlė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui aptarti krizę Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Putinas atrodė susinervinęs, kai pasitiko F.Hollande'ą, grįžtantį į Prancūziją po vizito Kazachstane. Prancūzijos vadovas tapo aukščiausio rango Vakarų šalių lyderiu, apsilankiusiu Rusijoje po kovo mėnesio, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

REKLAMA

„Pone Prezidente, manau, kad turėtume aptarti su Ukrainos krize susijusias problemas“, – pasakė F.Hollande'as V.Putinui per vertėją ir pridūrė, kad tikisi pažangos krizei įveikti.

V.Putinas pažymėjo esąs įsitikinęs, kad trumpas F.Hollande'o vizitas padės siekti pažangos sprendžiant krizę, per kurią Vakarų šalys paskelbė sankcijas Rusijai, o Maskvos ir Vakarų valstybių santykiai pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs buvote susitikimo Normandijoje iniciatorius spręsti tas problemas, kurias jūs minėjote. Problemos sudėtingos, tuo labiau diskusija, kurią mes tęsiame šia tema, ji vis dėlto duoda tam tikrą teigiamą rezultatą, ir esu įsitikinęs, kad jūsų šiandieninis vizitas, toks trumpas, darbinis, be abejo bus naudingas daugeliui problemų išspręsti“, – pareiškė V.Putinas, turėdamas omenyje birželį vykusį susitikimą svarbios Antrojo pasaulinio karo operacijos atminimo ceremonijų kuluaruose.

„Dėkoju jums už tai, kad radote kelias minutes pasikalbėti su manimi šiandien“, – pasakė F.Hollande'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol susitikimo pradžioje buvo reporterių, F.Hollande'as neužsiminė, ar turi kokių nors naujų pasiūlymų, kaip padėti nutraukti kovas tarp Ukrainos karių ir prorusiškų separatistų šalies rytuose, kur nuo balandžio žuvo daugiau kaip 4300 žmonių.

Penktadienį Astanoje F.Holande'as pareiškė, kad Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos ir Ukrainos vadovai turi kartu pradėti įtampos mažinimo tarp šių valstybių procesą.

Dabar F.Hollande'as užsiminė norintis aptarti kai kuriuos klausimus, kilusius dėl ketvirtadienį V.Putino paskelbto metinio pranešimo, kuriame Kremliaus lyderis kaltino „vakarykščius priešus“ mėginimu sukurti naują Geležinę uždangą aplink Rusiją.

REKLAMA

Per vizitą Kazachstane, kur Prancūzijos lyderis susitiko su Maskvos sąjungininku prezidentu Nursultanu Nazarbajevu, F.Hollande'as sakė, kad V.Putinui vertėtų žvelgti į ateitį, o ne į praeitį, norint sumažinti įtampą dėl Ukrainos krizės.

„Klausiausi jūsų kalbos prieš kelias valandas; manau, kad kažkuriuo metu reikia atsisakyti tų kliūčių, sienų, kurios gali mus perskirti, ir aš manau, kad mes galime tai padaryti“, – pažymėjo Prancūzijos prezidentas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų