REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) gavo teisę rengti 2017 metų Pasaulio taurės turnyro finalą. Toks sprendimas buvo priimtas Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos (UIPM) kongreso Bulgarijos sostinėje Sofijoje metu.

REKLAMA
REKLAMA

LŠPF teikė prašymą rengti prestižines varžybas Druskininkuose, šiuo metu dar statomame Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centre. UIPM vadovai vis dėlto išreiškė pageidavimą, kad varžybos būtų rengiamos Vilniuje.

REKLAMA

„Prieš kongresą vyko UIPM Vykdomosios tarybos (VT) posėdžiai. VT nariams parengėme prezentaciją, kurioje pristatėme visą projektą, papasakojome, kad jau turime Kūno kultūros ir sporto departamento leidimą rengti Pasaulio taurės finalą Lietuvoje bei Druskininkų savivaldybės pritarimą. Taip pat išsamiai pristatėme Druskininkus, papasakojome, kad tai nėra tiesiog nedidelis miestas. VT nariams buvo išsamiai pristatyti Druskininkų vandens parkas, „Snow arena“, Grūto parkas, puikūs viešbučiai, statomas sporto kompleksas, paminėti kiti kurorto pramoginiai objektai. Po pristatymo dalis VT narių iš karto siūlė pritarti kandidatūrai, juokaudami klausinėjo apie sniegą „Snow arenoje“, ar tęs karjerą 2014-aisiais Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir pan.. Tačiau po pasitarimo vis dėlto buvo nuspręsta mums siūlyti varžybas rengti Vilniuje“, - sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„UIPM vadovai laikosi nuomonės, kad svarbiausi šiuolaikinės penkiakovės turnyrai turi vykti dideliuose miestuose, - pasakojo LŠPF viceprezidentas, UIPM VT narys Andrejus Zadneprovskis. - Tiesa, šių metų Pasaulio taurės finalas vyko nedideliame Floridos mieste Sarasotoje. Ten pat šios varžybos vyks ir 2016-aisiais. Apie 50 tūkst. gyventojų turinčio JAV miesto privalumas gali būti nebent tarptautinis oro uostas. Vis dėlto nemanau, kad pusantros valandos kelionė iš Vilniaus į Druskininkus geru keliu iš viso pasaulio susirinkusiems sportininkams turėtų būti kliūtis, dėl kurios reikėtų atsisakyti galimybės varžybas rengti mūsų kurorte.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausi Lietuvos sportininkai - L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis – džiaugiasi jau vien faktu, kad pagaliau svarbios tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės varžybos atkeliaus į Lietuvą.

„Ir Andrejus, ir Edvinas Krungolcas, ir mes su Justu visą karjerą vis startuojame užsienyje. Lietuvoje visi žino šiuolaikinę penkiakovę, bet gyvai pamatyti rimtas varžybas žmonės neturėjo galimybės. Todėl labai smagu, kad 2017-aisiais viskas pagaliau pasikeis“, - sakė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

„Apie tai svajojau jau daug metų. Smagu, kad svajonės pildosi“, - šypsojosi J. Kinderis.

LŠPF vadovai apie 2017 metų Pasaulio taurės finalą jau ne kartą kalbėjosi su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi Edžiu Urbanavičium. Artimiausiu metu laukia nauja diskusija dėl UIPM siūlymo varžybas perkelti į Vilnių.

REKLAMA

„Druskininkus pasirinkome būtent KKSD siūlymu. Planavome, kad Pasaulio taurės finalas galėtų tapti puikia naujojo sporto centro atidarymo švente. Kalbėsime, tarsimės ir spręsime. Akivaizdu, kad tokio komplekso, kuriame vienoje vietoje būtų ir baseinas, ir stadionas, ir salė, Vilniuje nėra ir iki 2017-ųjų neatsiras. Jojimo ir kombinuotosios bėgimo bei šaudymo rungčių varžybas būtų galima rengti Vingio parke. Fechtavimo varžyboms salę taip pat rastume. O sostinės baseinų padėtį visi puikiai žino - yra planų statyti naują, tuomet rekonstruoti Lazdynų. Tačiau šioje srityje labai trūksta konkretumo, - aiškino LŠPF prezidentas V. Barakauskas. - Kaip jau minėjau, kalbėsime su Lietuvos sporto vadovais, savivaldybių atstovais, UIPM prezidentu ir rasime visiems geriausią sprendimą. Bet kuriuo atveju, norime į Lietuvą atvežti didelį šiuolaikinės penkiakovės turnyrą ir šios galimybės tikrai neatsisakysime.“

REKLAMA

Pasaulio taurės turnyras vyksta kasmet. Iš pradžių įvairiuose žemynuose rengiami 4 atrankos etapai, po kurių 72 geriausi sportininkai (36 moterys ir 36 vyrai) grumiasi finale. Pasaulio taurės varžybų finale vyksta vyrų, moterų ir mišrių estafečių varžybos.

2015 metais pasaulio taurės atrankos etapai vyks jau minėtoje Sarasotoje, Kaire (Egiptas), Romoje (Italija) ir Kečkemete (Vengrija), o finalą priims kaimyninės Baltarusijos sostinė Minskas.

2016-ųjų atrankos etapai numatyti Kaire, Rio de Žaneire (Brazilija), Romoje ir Kečkemete, o finalas - Sarasotoje.

Kongreso Sofijoje metu taip pat buvo nuspręsta, kad 2017-ųjų Pasaulio taurės atrankos pirmasis etapas vyks JAV (miestas nepaskelbtas), o ketvirtasis - vėl Kečkemete.

Be to, paskelbta, kad Kairas priims 2017 metų pasaulio čempionatą, o Čekijos sostinė Praha - pasaulio jaunių čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų