REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos „Zuckerbergas“ Pavelas Durovas davė pirmąjį interviu leidiniui „The New York Times“ po to, kai buvo priverstas palikti šalį.

Rusijos „Zuckerbergas“ Pavelas Durovas davė pirmąjį interviu leidiniui „The New York Times“ po to, kai buvo priverstas palikti šalį.

REKLAMA

Rusijos socialinio tinklo giganto „Vkontakte“ įkūrėjas papasakojo apie savo gyvenimą JAV leidiniui „The New York Times“. Populiaraus tinklo „Vkontakte“ įkūrėjas davė pirmąjį interviu „ne internetu“ po to, kai buvo priverstas palikti Rusiją. Anot „The New York Times“, P. Durovas, visiškai neseniai vadintas „rusų Marku Zuckerbergu“, dabar retai rodosi viešumoje ir kas kelias savaites, kartu su nedidele programuotojų grupele, keičia šalį, kurioje gyvena ir dirba.

„Aš ne itin didelis valstybės idėjos šalininkas,“ – pareiškė P. Durovas.

Straipsnyje kalbama, kad „jo odisėja atspindi besikeičiančią Rusijos interneto aplinką“, juk buvo laikai, kai Internetas buvo „vertinamas kaip būdas diversifikuoti Rusijos ekonomiką“.

REKLAMA
REKLAMA

P. Durovas pažymėjo, kad 2006-ais, kai buvo įkurtas „Vkontakte“, jis Rusijos Federaciją įsivaizdavo kaip laisvą nuo mokesčių utopiją technologijų specialistams. Pasak jo, tuo metu geriausia šalyje buvo tai, kad interneto erdvė apskritai niekaip nebuvo kontroliuojama.

REKLAMA

„Kažkokia prasme ji buvo liberalesnė, negu JAV,“ – pareiškė jis.

„Ne paslaptis, kad esu akivaizdus laisvos rinkos šalininkas, todėl man sunku suvokti dabartinį šalies kursą,“ – dabartinę situaciją Rusijoje komentavo P. Durovas.

P. Durovas savo pavadino „taikia būtybe“. „Aš vegetaras. Aš nemėgstu karo... Savo laiku Rusijoje aš dalyvavau priėmimuose pas labai turtingus žmones. Aš buvau didžiuliuose laivuose, privačiuose lėktuvuose, namuose, ir aš tiksliai žinau, kad nenoriu to sau. Dabar, kai aš niekur neturiu nuosavybės, aš labai laimingas. Aš laikau savo tikru pasaulio piliečiu,“ – pareiškė „Vkontakte“ įkurėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų