REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo pradžiai užtenka vienos geros idėjos. Tuo įsitikinę Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybinių industrijų fakulteto pirmakursiai, kurie sukūrė marškinėlių su kurčiųjų vaikų piešiniais liniją ir artimiausiu metu pradės jų prekybą. Gautą pelną jaunuoliai skirs Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centrui.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybines industrijas VGTU studijuojantys Ramunė Baranauskaitė, Steponas Ryliškis, Kristina Savičenkaitė, Ieva Butkutė, Agnė Kliaugaitė ir Šarūnė Skirmantaitė verslo idėją sugalvojo besiruošdami paskaitai. Gavę Medijų studijų įvado dėstytojo užduotį surasti visuomenėje opią problemą ir kūrybiškai susieti ją su tokiu produktu, kokio dar nėra, jie atsigręžė į 3–7 metų kurčiuosius vaikus ir jų gebėjimus.

REKLAMA

„Mūsų mintis buvo ne tik sukurti patrauklų produktą, bet ir prisidėti prie kurčiųjų vaikų saviraiškos plėtros – norėjome didinti jų užimtumą ir atskleisti originalų požiūrį į pasaulį. Taip pat siekėme parodyti visuomenei, kad negalią turintys vaikai yra tokie patys kūrybiški kaip ir sveikieji. Pamatę spalvingus kurčiųjų piešinius, sugalvojome juos perkelti ant marškinėlių“, – pasakojo viena iš studentų projekto „Arthands“ kūrėjų Ramunė Baranauskaitė. VGTU studentai bendradarbiauja su Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centru ir jį lankančiais vaikais. Vienas pagrindinių projekto tikslų – pardavinėjant marškinėlius surinkti kuo daugiau paramos šio centro veiklai.

Prekyba marškinėliais, kainuojančiais 50–70 Lt, prasidės jau gruodžio viduryje. Masinės gamybos kūrybinių industrijų studentai neplanuoja – gamins tik pagal užsakymus ir ant marškinėlių perkels kliento pasirinktą piešinį. Peržiūrėti marškinėlių galeriją galima „Arthands“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų