• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vengrijos sostinėje Budapešte buvo ištraukti 2015 metų Europos jaunimo krepšinio čempionatų burtai visose amžiaus grupėse.

REKLAMA
REKLAMA

Burtų traukimo ceremonijos, kurią stebėjo visos Europos krepšinio delegacijos, metu į grupes buvo suskirstytas rekordinis dalyvių skaičius - 241 komanda. Iš viso ateinančią vasarą Europoje vyks 16 jaunimo čempionatų, kuriuose kovos trijų amžiaus grupių - šešiolikmečių (U16), aštuoniolikmečių (U18) ir dvidešimtmečių (U20) rinktinės.

REKLAMA

Keturios Lietuvos ekipos (3 vaikinų ir 1 merginų) dalyvaus A diviziono Europos čempionatuose, o dvi (abi merginų) - B diviziono varžybose.

Vienas tų čempionatų - Europos šešiolikmečių vaikinų A diviziono - rugpjūčio 6-16 dienomis vyks Kaune.

Lietuviai pirmenybes pradės B grupėje su Ispanijos, Graikijos ir Izraelio bendraamžiais.

Šešiolikmečių merginų B diviziono pirmenybėse Lietuvos ekipos varžovėmis D grupėje bus Suomijos, Makedonijos, Baltarusijos ir Izraelio komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuoniolikmečių vaikinų pirmenybėse Graikijoje jaunieji Lietuvos krepšininkai D grupėje susitiks su šeimininkais, Bosnijos ir Hercegovinos bei Kroatijos krepšininkais, o šios amžiaus grupės merginų A diviziono čempionate Slovėnijoje mūsų šalies rinktinės varžovėmis A grupėje bus Italijos, Izraelio ir Prancūzijos ekipos.

Dvidešimtmečių vaikinų čempionate Italijoje lietuviai pirmajame etape D grupėje žais su Slovėnijos, Didžiosios Britanijos, Turkijos ir Vokietijos bendraamžiais, o šios amžiaus grupės merginų B diviziono pirmenybėse Juodkalnijoje lietuvės išmėgins jėgas su Didžiosios Britanijos, Švedijos, Rumunijos, Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Graikijos, Austrijos, Bulgarijos bei Izraelio komandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tikimės, kad 2016 metais Europos jaunimo čempionatuose dalyvaus dar daugiau komandų. Visos mūsų federacijos per ateinančius kelerius metus pajus savo investicijų į jaunimą grąžą, kai dar daugiau aukšto lygio krepšininkų žais tokiose lygose, kaip NBA, ir, be abejo, savo nacionalinėse rinktinėse", - sakė "FIBA Europe" generalinis sekretorius Kaminas Novakas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų