• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „Ericsson“ pateikta ataskaita rodo, kad mobiliųjų įrenginių plėtra ir toliau vyksta septynmyliais žingsniais. Remiantis prognozėmis, jau po pusės dešimtmečio mobilųjį telefoną turės 90 proc. vyresnių nei 6 metų amžiaus planetos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

2014 m. III ketvirtyje apie 65-70% parduodamų mobilių įrenginių buvo išmanieji telefonai, tuo tarpu prieš metus šis rodiklis sudarė 55%. Ekspertai teigia, kad šių metų pabaigoje bus nupirkta apie 800 mln. išmaniųjų telefonų, o bendras jų savininkų skaičius sudarys 2,7 mlrd.

REKLAMA

Šiuo metu tarp visų mobiliojo ryšio vartotojų išmaniuosius telefonus turi 37%, todėl net dviem trečdaliams planetos gyventojų dar tik teks sužinoti, kas yra išmanusis įrenginys. 2020 m. išmaniųjų telefonų savininkų skaičius pasieks 6,1 mlrd. žmonių.

Išmaniųjų telefonų populiarumą turėtų paskatinti mažėjanti vidutinė kaina, nuolat didėjantis jų naudojimo patogumas ir mobiliojo ryšio tinklų plėtra. Visa tai leis pasiekti, kad naujomis technologijomis naudojasi vis daugiau žmonių, nepriklausomai nuo jų amžiaus ir gyvenamosios vietos.

Mobiliojo ryšio tinkluose ir toliau dominuoja videoturinys: 4G LTE tinkluose jam tenka 55% viso duomenų srauto. Tai lemia internetinių videotransliacijų paslaugų plėtrą ir didėjantį išmaniųjų telefonų su didelės įstrižainės ekranais populiarumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų