REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpiniame Rio de Žaneiro irklavimo kanale dar želia žolės

Lietuvos rinktinės trenerį Rio de Žaneire nustebino olimpinėms irkluotojų kovoms pasirinktas ežeras: "Čia neužteks būti stipriam. Svarbi bus ir sėkmė“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės porinio irklavimo vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis lankėsi 2016 m. olimpinių žaidynių sostinėje – Rio de Žaneire irklavimo treneriai aptarė profesinius klausimus ir apžiūrėjo būsimą olimpinį kanalą.

REKLAMA

„Kelionė buvo labai ilga ir varginanti“, - kad kelias į olimpinį Rio sportininkams lengvas nebus, įsitikino treneris. Iš Frankfurto į Brazilijos sostinę M.Masilionis keliavo 11 valandų, o išlipus iš lėktuvo jį pasitiko 30 laipsnių karštis ir didelė drėgmė. „Visa laimė, kad žaidynių metu Rio de Žaneire bus žiema, tad oro temperatūra turėtų svyruoti apie 16–24 laipsnius šilumos, tačiau bus drėgna“, - svarstė M.Masilionis.

REKLAMA
REKLAMA

Ežere, kurio bangas skros geriausi planetos irkluotojai, darbai dar neprasidėjo. „Ten nieko nėra – žolėmis apaugęs ežeras ir finišo bokštelis. Jokių distancijų, jokių plūdurų nėra. Yra ten įsikūrę trys irklavimo klubai, jie ten ir irkluoja“, - pasakojo M.Masilionis.

Ežeras, kuriame bus įrengta irklavimo trasa, yra maždaug už 1 km nuo vandenyno. „Kadangi ekvatorija didelė, šalia vandenynas, pučia stiprūs vėjai. Tas tris dienas, kai buvome prie ežero, vėjas buvo nepastovus, tai priešinis, tai šoninis, didelės bangos. Pastebėjome, kad ežere su jachtomis buriuoja vaikai, vadinasi, ežere stiprus vėjas pučia nuolat“, - įspūdžius pasakojo treneris. Pasak jo, žaidynių organizatoriai sprendžia klausimą dėl didelio vėjo ir bangų. „Dėl stipraus šoninio vėjo rezultatai gali būti ne visai objektyvūs, bus svarbu ir sėkmė. Pučiant šoniniam vėjui vieni moka geriau irkluoti, kitiems toks vėjas trukdo labiau. Be to, šoninis vėjas viename takelyje gali būti stipresnis, kitame paskutinius 400 m jį užstoja tribūnos, tad ta komanda jau gaus pranašumą. Tokiomis sąlygomis irklavimas gali būti ne toks objektyvus – neužteks būti stipriam, kad laimėtum. Svarbi bus ir sėkmė“, - įžvalgomis dalijosi treneris. O kadangi ežeras netoli vandenyno, vanduo druskingas, todėl trasa nebus labai greita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2015 m. rugpjūtį olimpinėje trasoje turėtų vykti pirmosios varžybos – jaunių pasaulio čempionatas. „Pasiruošti varžyboms organizatoriai turi ne pilnus metus. Man atrodo, visiems organizatoriams, skauda galvą, kaip tą padaryti“, - tačiau brazilai irklavimo trenerius ir tarptautinės federacijos atstovus ramino, kad iki to laiko trasa bus sutvarkyta ir čempionato į kitą šalį perkelti nereikės. „Kelionė į Braziliją brangi, reikia transportuoti valtis, tad į tą čempionatą daug irkluotojų nesiųsime – 1–2 sportininkus“, - planus dėstė treneris.

REKLAMA

O olimpiečiai trasą galės išbandyti tik prieš pat žaidynes – planuojama, kad nuo rugsėjo 24 dienos. Olimpinė atranka irkluotojams prasideda kitų metų rugsėjį pasaulio čempionate Prancūzijoje.

Treneriai Rio de Žaneire aptarė profesinius klausimus, dalijose patirtimi. „Labai įdomi buvo Naujosios Zelandijos, Australijos trenerių patirtis – jie irkluoja visus metus, o pas mus sezonas trunka pusę metų. Išgirdome įdomių dalykų ir pasisėmėme idėjų, kaip ką galėtume keisti ir neturėdami tokių irklavimo sąlygų“, - kalbėjo M.Masilionis.

Lina Daugėlaitė, sportas.info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų