REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Islamo valstybe“ pasivadinusi grupuotė daro karo nusikaltimus, taip pat ir nusikaltimus žmoniškumui dideliu mastu savo kontroliuojamose teritorijose Sirijoje, pareiškė penktadienį JT tyrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pirmajame raporte apie „Islamo valstybės“ veiksmus JT tyrimų Sirijoje komisija pateikė siaubą keliantį vaizdą apie gyvenimą teritorijose, kurias kontroliuoja ekstremistai džihadistai, – ten masiškai žudoma, kirsdinamos galvos, verčiama lytiškai vergauti, prievarta apvaisinamos moterys.

REKLAMA

„ISIS vadai veikia savavališkai, darydami šiuos karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, atvirai puldami asmenis, žinodami apie jų civilinį arba „hors de combat“ (nekovinį) statusą“, – sakoma pranešime, kuriame panaudota „Islamo valstybės“ angliška santrumpa ISIS.

„Jie asmeniškai atsakingi už šiuos nusikaltimus pagal baudžiamąją teisę“, – teigiama pranešime, kuriame raginama kaltininkus teisti, pavyzdžiui, Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvenimas džihadistų valdomose zonose atskleidžiamas kraują stingdančiais faktais, kurie seka iš daugiau kaip 300 interviu su žmonėmis, pabėgusiais iš tų teritorijų, nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kuriuos skelbė pati islamistų grupuotė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų