REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvykoje sužaidė antrąsias LKL ketvirtfinalio rungtynes su Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 85:77 ir tokiu būdu pateko į šio turnyro pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Mačas prasidėjo nerezultatyviai. Sužaidus daugiau nei dvi minutes, komandos buvo pelniusios tik tris taškus (1:2). Vis dėlto dvikovos kontrolę savo rankose laikė kauniečiai, kurie netrukus pelnė šešis taškus iš eilės ir padidino atotrūkį (1:8, 5min.). Per likusią kėlinuko dalį „Žalgiris“ nemažino tempo ir susikrovė dviženklį pranašumą - 10:22.

REKLAMA

Antroje dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Kauno klubas akivaizdžiai pranoko varžovus pagal visus žaidybinius komponentus (14:31, 8min.) ir mėgavosi žaidimu. „Sūduvos“ krepšininkams vis sunkiau sekėsi rasti kelių link žalgiriečių krepšio (21:37, 5min.). Tuo tarpu svečiai didesnių problemų su šeimininkais neturėjo. Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris“ , vedamas T.Beardo (9tšk., 3 atk.kam.), neleido „Sūduvos“ ekipai abejoti savo pranašumu - 31:46 Kauno klubas priekyje.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiajame ketvirtyje sužaidus dvi minutes, Marijampolės krepšininkams nepavyko priartėti nei per žingsnį (36:51), tačiau vėliau šeimininkai sukruto ir sumažino atsilikimą iki dešimties taškų (43:53, 6min.), o netrukus ir iki devynių (47:56, 4:30min.). Tai privertė pabusti truputį atsipalaidavusius žalgiriečius, kurie iki kėlinuko pabaigos atstatė dviženklę persvarą - 51:62.

Per paskutines dešimt minučių „Sūduva“ ėmėsi lemiamo šturmo ir vėl stengėsi vytis gana prastai atakavusius žalgiriečius (54:62, 8min.). Tačiau svečiai neleido įsismaginti varžovams ir, nenorėję į dvikovą įnešti intrigos, įpusėjus ketvirčiui vėl padidino pranašumą iki dviženklio taškų skaičiaus (59:71). Per likusį laiką šeimininkai buvo vėl sumažinę deficitą net iki šešių taškų (71:77, 2min.), o baigiantis mačui – iki 3 taškų (75:78, 44sek.) tačiau kovoti iki galo marijampoliečiams pritrūko jėgų ir laiko. Finalinė rungtynių sirena paskelbė „Žalgirio“ pergalę rezultatu 77:85.

"Žalgiris": T.Beardas - 22 (7 atk. kam.), P.Jankūnas (7 atk. kam.) ir M.Popovičius - po 13, J.Mačiulis - 10 (5 atk. kam.).

"Sūduva": V.Gabšys - 19, M.Janišius - 15 (7 atk. kam.), M.Jasaitis - 12, D.Čiuta - 11.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų