REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbdaviai ieško studentų programuotojų

Žinių radijas

Nesurandantys programuotojų verslininkai tikina „gaudantys“ net pirmųjų kursų studentus. Tai „Žinių radijo“ laidoje „Tinklas“ patvirtino Kauno technologijos universiteto Informatikos fakulteto dekanas profesorius Aleksandras Targamadzė:

REKLAMA
REKLAMA

„Pradedam rekomenduoti studentus, kurie mokosi antrame kurse. Jie su darbdaviais bendrauja, rašo kartu baigiamuosius, firmoms atlieka tam tikrus darbus. Ir tai rodo didžiulį programuotojų trūkumą“.

REKLAMA

Pasak profesoriaus, informatikų rengimas nėra labai kokybiškas, programos pasenę. Be to, ne visi įstoję studentai mokslus baigia:

„Anksčiau, kai nebuvo tų „krepšelių“, kai priimdavom visus norinčius, pusė įstojusių studentų baigdavo mokslus. Informatiką gali studijuoti ne visi norintys, tam būtina turėti pasiruošimą, įgytą mokykloje. Reikia matematikos žinių, reikia būti susipažinusiems su informacinėmis technologijomis, pačiu programavimu. Mes vadovaujamės tam tikromis tarptautinėmis rekomendacijomis. ES yra parengusi rekomendacijas, bet jos, mūsų manymu, silpnos, todėl daugiau remiamės amerikiečių rekomendacijomis. Kai dėl programavimo kalbų - patys tyrėme, kokios yra tendencijos pasaulyje. Išmokyti visų programavimo kalbų neįmanoma ir nėra reikalo. Per pirmuosius dvejus metus dėstome iš esmės dvi ir dar vieną papildomą programavimo kalbą. Bet kalbas studentas turi išmokti pats. Per visas studijas studentas geba įsisavinti maždaug penkias programavimo kalbas“, - sakė A. Targamadzė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų