REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalies MH17 lainerio katastrofos aukų palaikų galbūt niekada nepavyks surasti

Charkovas, Ukraina, lapkričio 8 d. (AFP-„Interfax“-BNS). Dalies iš 298 žmonių, žuvusių per oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo katastrofą rytų Ukrainoje, palaikų galbūt niekada nepavyks surasti, šeštadienį pareiškė Nyderlandų užsienio reikalų ministras, kai iš Ukrainos buvo išskraidinti dar penki karstai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lieka neatpažinti devyni lėktuvo keleiviai. Negalime užtikrintai pasakyti ..., kada bus galutinai atpažinti visi žuvusieji ir ar tai iš viso bus padaryta“, – ministras Bertas Koendersas (Bertas Kundersas) sakė žurnalistams po ceremonijos rytų Ukrainoje.

REKLAMA

„Tačiau darysime viską, ką galime, bendradarbiaudami su Ukraina. Esu įsitikinęs, kad mums pavyks kiek įmanoma labiausiai priartėti prie visų aukų atpažinimo“, – pridūrė jis, kalbėdamas rytiniame Charkovo mieste.

B.Koendersas sakė, kad pirmadienį Nyderlanduose vyks gedulingos pamaldos katastrofos aukų atminimui.

Šeštadienį Charkovo oro uoste surengtoje atsisveikinimo su lėktuvo „Boeing 777-200“ katastrofos aukų ceremonijoje dalyvavo Nyderlandų diplomatijos vadovas ir Charkovo srities administracijos vadovas Ihoris Baluta.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kalbėsiuosi su žuvusiųjų artimaisiais, dar kartą pabrėšiu mūsų vaisingą bendradarbiavimą. Aišku, kad atkreipsiu dėmesį į solidarumą, kurį pademonstravo Ukraina – tiek renkant palaikus, tiek sprendžiant lėktuvo nuolaužų surinkimo klausimą“, – sakė B.Koendersas.

„Toliau grąžiname šeimoms jų žuvusių artimųjų palaikus. Ketiname organizuoti lėktuvo nuolaužų surinkimą, taip pat atlikti tyrimą ir patraukti atsakomybėn kaltuosius“, – žadėjo jis.

Tuo tarpu I.Baluta bendroje spaudos konferencijoje sakė, kad šeštadienį iš Charkovo į Nyderlandus bus išskraidinti penki konteineriai su aukų palaikais, rastais ekspertų katastrofos teritorijos dalyje, kurios anksčiau jie negalėjo apžiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reiso MH17 lėktuvas sudužo liepos 17 dieną pakeliui MH17 iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą rytų Ukrainos teritorijoje, kontroliuojamoje prorusiškų separatistų. Per tą katastrofą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, iš jų 153 – Nyderlandų piliečiai.

Kijevas ir Vakarų šalys kelia prielaidą, kad oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvas liepą buvo numuštas separatistų kovotojų zenitiniu raketų kompleksu „Buk“, kurį kovotojams perdavė Rusija, tačiau Maskva tokius kaltinimus neigė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų